• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.02.2024

17:00

Ponašanje koje dovodi do ludila! Da li ste doživeli goustovanje?

Shutterstock

Ljubav

Ponašanje koje dovodi do ludila! Da li ste doživeli goustovanje?

Podeli vest

Odlazak bez reči, ili goustovanje, danas je, na žalost, česta pojava, koja može da ima ozbiljne posledice.

Ovo se dešava i u dužim i u kraćim vezama. Termin "gousting", nastao je od engleske reči ghost, koja označava duha. 

Gousting je, dakle, nestanak bez objašnjenja - kada osoba, poput duha, nestane iz veze, odnosno, kada naglo potpuno nestane iz vašeg života bez ikakvog upozorenja.

Foto: Shuterstock

 

Gousting se najčešće odnosi na romantičnu vezu,  odnosno kada jedan od partnera potpuno ispari, ali se tehnički može odnositi na bilo koji scenario gde kontakt sa drugom osobom neočekivano prestaje, uključujući i prijateljstva i porodične odnose.

Gousting je vrlo često krajnje očigledan. Može da bude nagla reakcija, ali takođe može biti i postepen proces.

Druga osoba može da počne sa "lakim goustovanjem", gde progresivno minimizira kontakt tokom određenog vremenskog perioda. 

Postoje mnogi znaci koji mogu ukazati na gousting.

Kada se partner izvlači na razne načine i ne poštuje dogovore, kada retko odgovara na poruke i pozive, nestane sa društvenih mreža, deluje nezinteresovano...

Foto: Shuterstock

 

A kada potpuno nestane iz vašeg života, a vi više puta bezuspešno pokušavate da ga kontaktirate, to je jak pokazatelj da ste goustovani. Partner koji je nestao jednostavno neće da se javi. 

Oni koji su goustovani, pogotovo ako im se to desilo prvi put, uglavnom su u prvi mah zbunjeni ili zabrinuti za drugu osobu. 

Osećanja goustovane osobe mogu da idu od besa, zbunjenosti, pa čak i tuge.

No, posle nekog vremena osoba shvati šta se tačno desilo, iako razlog za to možda nikad neće saznati. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija