• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.03.2024

22:00

'Alergična sam na spermu i kondome!' Žena opisala horor kroz koji prolazi - slučaj šokirao svet (VIDEO)

Shutterstock

Ljubav

'Alergična sam na spermu i kondome!' Žena opisala horor kroz koji prolazi - slučaj šokirao svet (VIDEO)

Podeli vest

Otkrila je alergiju na spermu nakon što je testirana na 160 alergena.

Seks igra važnu ulogu u vezi, bilo da je ona kratkog daha ili ne. Ali za jednu ženu, bilo koja seksualna aktivnost koja izaziva ejakulaciju može da dovede do osećaja peckanja i smene toplote i hladnoće. 

Alison Tenison (34) iz Mineapolisa priznala je da je alergična na spermu i kondome, zbog čega je seks za nju mučno i neprijatno iskustvo.

Foto: printscreen instagram/@microcatmachine

Seks je večita borba

- To je borba... Teško je biti intiman jer nije prijatno, a ne mogu ni da koristim kondome - rekala je Tenison za Caters Njuz.

Sve se završava na predigri

Kada je Tenison imala 24 godine, dijagnostikovan joj je Ehlers-Danlosov sindrom, koji utiče na vezivna tkiva, objašnjavaju na klinici Mejo.

- Plakala sam dosta zbog doga, da budem iskrena. Bila sam uznemirena jer nisam znala da se to može dogoditi, niti sam ikada ranije čula za taj sindrom - priznala je.

Dijagnostikovana joj je alergija na spermu nakon što je testirana na 160 alergena, a nekoliko rezultata je bilo pozitivno, kao što su na nikl i penicilin.

Foto: printscreen instagram/@microcatmachine

Ukupno 160 alergena

Alergija na semenu tečnost, takođe poznata kao preosetljivost semenske plazme, je retka alergijska reakcija na proteine koji se nalaze u spermatozoidima, piše Klivlendska klinika. Kada je koža u kontaktu sa spermatozoidima, izaziva osećaj peckanja ili žarenja.

Uprkos tome što ima alergiju, Tenison uživa u seksu, ali ne i onome što s njim dolazi. 

- Uvek želim da imamo seks, pa to i radimo, ali se sve završava na predigri. Bez sperme to jednostavno nije to i vrlo je ograničavajuće - otkrila je ona.

Tenison želi da poveća intimnost sa svojim partnerom, ali bol koji oseća je brine.

- Intimni odnos me boli, a moj partner to ne želi. Nikom nije privlačno da povredi partnera tokom seksa - rekla je Tenison. 

Ne pomaže ni kondom

Mnogi pretpostavljaju da upotreba kondoma može da reši alergiju na spermu, ali ova mlada žena je takođe alergična na materijale od kojih se prave kondomi.

Foto: printscreen instagram/@microcatmachine

Muje je podržava i ne želi da joj nanosi patnju

- Nismo dovoljno intimni zbog alergija. Ne želim da me peče, a on ne želi da me rasplače, tako da je zaista teško - dodala je žena.

Planiranje porodice

Par je razmišljao kako će izgledati njihova budućnost ako odluče da zasnuju porodicu, ali se pitaju da li njeno stanje to dozvoljava.

- Razmišljali smo o tome, samo još ne znamo da li je izvodljivo. Ne znam da li bi moje telo jednostavno odbacilo spermu u potpunosti? Oduvek sam želela dete, pa onda pomislim da je u redu i da nemam bebu - stalno se vrtimo ukrug - priznala je ona.

Foto: printscreen instagram/@microcatmachine

Ne zna da li bi preživela trudnoću

Pored toga, Tenison pati od poremećaja zgrušavanja krvi, što može da bude opasno tokom trudnoće.

- Imam i poremećaj zgrušavanja krvi, tako da je trudnoća zaista rizično stanje za mene. Moj partner i ja smo obavili konsultacije s doktorom kako bismo bili sigurni da ću preživeti trudnoću i sve što uz nju ide.

Par se i dalje nada da će pronaći način da dobiju bebu uprkos njenom zdravstvenom stanju.

Nije usamljen slučaj

Iako se alergija na spermu smatra retkom, Kloi Loveri, studentkinja iz Kolorada, priznala je da takođe pati od preosetljivosti na semenu tečnost.

- U suštini, alergična sam na seks - rekla je Loveri (18) za Kenedi njuz o svojom stanju, koje je počelo kada je prvi put stupila u intimne odnose.

- Svaki put kada osetim spermu u sebi, to se dešava. Čak i vrlo malo, čak i semenu tečnost - objasnila je Loveri.

Dodala je da težina neželjenog efekta zavisi od količine sperme sa kojom je stupila u kontakt, dok simptomi mogu da traju od 15 minuta do sat vremena.

 

 

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija