• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

11.02.2024

06:20

Ovaj pas zna 15 čini Harija Potera! Nećete verovati šta radi kada čuje reči "Avada Kedavra" (VIDEO)

Printscreen Youtube/shutterstock

Ljubimci

Ovaj pas zna 15 čini Harija Potera! Nećete verovati šta radi kada čuje reči "Avada Kedavra" (VIDEO)

Podeli vest

Pas po imenu Dobi, umesto standardnih komandi, poštuje one iz serijala "Harija Potera".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dobby & Audriana ⚯͛ △⃒⃘ (@dobbyisafreedoodle)

 

Opšte je poznato da vlasnici svoje pse često uče najrazličitijim komandama. Međutim, te komande se kao po pravilu izgovaraju na maternjem jeziku vlasnika. Ipak, jedna devojka je rešila (i uspela u tome) da svog psa nauči komandama iz serijala o "Hariju Poteru".

Razne čini koje se spominju u ovom delu odgovaraju određenog komandi, a Dobi ih sve izvršava na licu mesta.

- Dakle, ako Dobi reaguje na čarolije Harija Potera, da li ga to čini čarobnjakom? Ili me to čini vešticom koja baca čini na mog "normalca" psa? (objašnjenje: U izmišljenom svetu iz serijala knjiga o Hariju Poteru "normalci" su obični ljudi, koji nemaju moći i ne mogu da izvode magiju, za razliku od čarobnjaka i veštica, koji ih imaju)

Znala sam mnogo pre nego što je Dobi došao, da ću svog budućeg psa trenirati čarolijama Harija Potera, umesto redovnim komandama. Volim da se osećam kao da imam magične moći iz stvarnog života svaki put kada ga zamolim da dođe, ostane ili se pravi mrtav - napisala je vlasnica uz Dobijem snimak, na kojem izvršava čarolije, pa dodala:

Foto: Instagram/dobbyisafreedoodle

pas

Neke zabavne činjenice o našim čarolijama:

- "Accio" (dođi / opozovi) je bila prva čarolija koju je Dobi naučio sa 11 nedelja.

- "Protego" je trebalo da bude "ostavi to", ali reči "ostavi to" iz mojih usta zvuči mnogo prirodnije kada Dobi pokušava da jede đubre u našim šetnjama, pa smo promenili u "ušuškavanje".

- Probali smo "Petrificus Totalus" za "ostajanje", ali je bilo previše za naredbu koja se često koristi, pa smo se umesto toga odlučili za "Immobulus" (sada radimo na "Petrificus Totalus" za "lepo sedi")

- "Avada Kedavra" je najtraženija čarolija od ljudi koje srećemo, a koji su upućeni da Dobi zna komande Harija Potera.

- "Go to Azkaban" je moj lični favorit - zasmejava me svako veče kada ga pošaljem u "Azkaban" i vidim ga kako srećno ulazi u svoju kućicu.

- "Ascendio" i "Descendo" takođe znače skok gore / skok dole

- "Stupefy" je čarolija koju najčešće koristimo, na dnevnoj bazi.

Kako pas izvršava čarolije Harija Potera, pogledajte u snimku sa početka teksta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Planeta

Sprema se invazija na Belorusiju! Plan su nazvali "Peremoga 2.0"!
Planeta

Sprema se invazija na Belorusiju! Plan su nazvali "Peremoga 2.0"!

Iza odluke o zauzimanju određenog regiona na teritoriji Belorusije ne stoji opozicija, već Zapad, ukazuju ruski eksperti, komentarišući upozorenje beloruskog predsednika da predstavnici beloruske opozicije, koji se nalaze u inostranstvu, žele da zauzmu jedan od regiona u zemlji, proglase novu vlast i da uvedu tamo snage NATO-a.

28.04.2024

17:42

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija