• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.08.2023

20:00

Dodaju godine! Ove kratke frizure čine da izgledate starije (FOTO)

Shuterstock

Moda i lepota

Dodaju godine! Ove kratke frizure čine da izgledate starije (FOTO)

Podeli vest

Tri kratke frizure dodaju godine, odnosno čine da izgledate starije.

I za frizure, kao i za šminku i modu važi pravilo da ona mora da bude laskava i da naglašava prirodnu lepotu. Međutim, koliko god dobra frizura ulepšavala izgled, pogrešan izbor može imati suprotan efekat.

Mnoge dame u zrelim godinama odlučuju se za kraću kosu. Ima mnogo dobrih frizura koje vas mogu učiniti mlađim. Ali, ima i fruzra koje su pogrešan izbor.

Predstavljamo vam tri frizure koje mogu učiniti da izgledate starije.

Veoma kratka frizura

Veoma kratki bob ima tendenciju da naglasi gornji deo kose, koji se s godinama proređuje. Zbog toga oni koji pate od gubitka kose, ali vole da nose kraću kosu, treba da izbegavaju frizure kraće od brade.

Kao rešenje u ovom slučaju, frizeri predlažu izbor frizure koja se na krajevima prirodno uvija ka unutra. Na ovaj način, fokus se povlači sa linije kose i dodaje joj se volumen.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Halle Berry (@halleberry)

 

Bob s mikro šiškama

Mnoge poznate dame, poput Eme Votson, već su dokazale da mirko šiške mogu izgledati veoma kul. Međutim, stručnjak za kosu Dani Everson upozorava da i ova frizura može imati negativan efekat.

- Volim šiške i mislim da svaka dužina naglašava karakteristike drugačije - rekla je ona.

Ako zaista želite šiške, radije izaberite dugačku verziju koja će pomoći da se sakriju bore na čelu. Naime, mikro šiške otkrivaju čelo i automatski skreću pažnju na fine linije.

- Prava dužina šiški može pomoći nekome da izgleda mladalački, ali šiške koje su prekratke prelaze granicu između detinjastog i zrelog - upozorava frizerka.

Dužina do obrva je najbolji izbor.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prada Beauty (@pradabeauty)

 

Frizura sa previše slojeva

Dok slojevi, posebno lagani talasi, imaju tendenciju da dodaju volumen kosi, stručnjaci za kosu savetuju da se držite podalje od frizure sa velikim slojevima jer one mogu imati potpuno suprotan efekat.

Pored toga, ovaj izbor kose će dodatno naglasiti već istanjenu kosu.

Na sreću, postoji nekoliko boljih alternativa koje i dalje stvaraju volumen bez privlačenja pažnje na tanku kosu.

Stručnjaci preporučuju ravnomerno ošišanu kosu sa šiškama ili frizuru koja ima veći volumen sa strane nego na vrhu. Ovo čini da kosa izgleda punije. Fini pramenovi raspoređeni po celoj glavi takođe stvaraju efekat većeg volumena.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija