• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.08.2023

15:25

Žizel Bundšen savetuje kako da negujete kožu posle četrdesete godine! Ovo su saveti zlata vredni (FOTO)

Shutterstock

Moda i lepota

Žizel Bundšen savetuje kako da negujete kožu posle četrdesete godine! Ovo su saveti zlata vredni (FOTO)

Podeli vest

Manekenka Žizel Bundšen podelila je ženama svoje savete uz koje će se u četrdesetim godinama osećati bolje nego ikad.

Žizel preporučuje unos dovoljne količine vode, vežbe disanja i dobru noćnu kremu. I poručuje da će vam na taj način telo i um biti sveži i mladalački

- Starost je lepa stvar i prirodan deo života, ali može biti izazovna. Definitivno sam videla promene na svojoj koži tokom godina, a danas kada pogledam ove promene i vidim odraz svih proživljenih godina na svom licu osećam neverovatnu zahvalnost. Kako starim osećam se prijatnije u svojoj koži i zahvalna sam na svakom iskustvu i svakoj godini svog života do sada - rekla je Žizel. 

Foto: profimedia

 

 

Ovo su njeni saveti za negu koje je podelila na Instagramu:

Ishrana

 - Mislim da smo ono što jedemo i ta hrana treba da bude naš lek. Veoma je važno piti dosta vode i unositi hranu koja dolazi iz zemlje, poput voća i povrća, a ne prerađenu. Sve ovo se reflektuje direktno na našu kožu - istakla je manekenka.

 

Hidratacija kože

 - Voda je vaš najbolji saveznik za lepu kožu, tako da je potrebno piti je u velikim količinama. Takođe se oslanjam na elektrolite, koji pomažu da se bolje apsorbuje voda i desetostruko povećava hidrataciju. Takođe joj dodajem i limun što je samo bonus vitamina. Odmor je takođe neophodan jer se nedostatak sna lako uočava na licu - navela je Žizel.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele)

 

 

Vežbe disanja

 - Postoji jedna vežba disanja koju sam često radila kada sam bila sklona napadima panike koja mi i danas pomaže da se fokusiram: naizmenično disanje. Samo treba da udahnete, blokirate desnu nozdrvu, zadržite dah na nekoliko trenutaka, a zatim izdahnete na levu nozdrvu. Zatim, to ponavljate naizmenično. Vežbu možete nastaviti 1, 5 ili 10 minuta u zavisnosti od vremena koje imate na raspolaganju, čim se oseti potreba za smirenjem... - objasnila je Bundšen. 

 

Šminka

Žizel je rekla da šminku uvek skida kokosovim uljem. 

- To je najlakši način da skinem sve tragove šminke. Stavljam ga po celom licu, skinem ga tupferom i onda sve isperem mlakom vodom. Zatim intenzivno negujem kožu dobrom hidratantnom kremom, pre nanošenja šminke. Ovo je tajna da koža bude zdravija i glatka pod rukom. I naravno, pijte puno vode!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele)

 

Nega kože

Žizel je podelila i zlata vredne savete za dnevnu rutinu kada je nega u pitanju.

- Ujutru prvo očistim kožu, zatim lice poprskam aromaterapijskom maglicom u koju po potrebi ubacim različite sastojke, bilo da je ruža ili lavanda. Kao treći korak nanosim serum, jer kožu čini zdravom, hidriranom i zategnutijom. Živeći na Floridi, sa vlažnim vazduhom, zaista mi ne treba hidratantna krema pored seruma. Uveče očistim kožu, ponekad je napravim piling, zatim nanesem serum, hidratantnu kremu, s vremena na vreme masku, kremu u predelu oko očiju i spremna sam za spavanje. Veoma je važno koristiti noćnu hidratantnu kremu kako bi koža imala vremena da je upije - podelila je Žizel svoju rutinu na društvenim mrežama. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija