• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.11.2023

13:22

Visoka moda, svetski brendovi, elegancija, ekstravagancija i omaž Tamari Bakić, na 36. Fashion Selection-u

Saša Džambić

Moda i lepota

Visoka moda, svetski brendovi, elegancija, ekstravagancija i omaž Tamari Bakić, na 36. Fashion Selection-u

Podeli vest

Od 5. do 13. novembra, u hotelu Hyatt Regency, Casinu Fairplay i Pozorištu na Terazijama održan je 36. Fashion Selection u organizaciji modne agencije Select.

Fashion Selection otvorila je 5. novembra revija Lavani by Jelena Kalinić, na kojoj je kreatorka prikazala kolekciju elegantnih haljina i odela za dame od stila svog brenda Lavani. Iste večeri publici u hotelu Hyatt Regency predstavili su se poznati svetki brendovi Bogner, Moncler i Goldbergh, kolekcijama za predstojeću ski sezonu, sa primesama retro stila, ali i modelima bogatim koloritom, vrhunskog dizajna i izrade.

Foto: Saša Džambić

modna revija

Tokom sledeće večeri održane su revije čak sedam dizajnera. Dizajnerski brend Miss Hoodie kreatorke Gordane Boškić predstavio se kolekcijom udobnih, bezvremenskih modela za sve prilike, ali sa snažnim autorskim pečatom. Mlade dizajnerke Aleksandra Pavlović i Kristina Kovačević predstavile su kolekcije elegantnih haljina. Aleksandra Pavlović svojim komadima poželela je da vrati odmerenu eleganciju u svakodnevno odevanje, dok je Kristina Kovačević u kolekciju svog brenda Krisartina unela i dozu suptilne provokacije. U udarnom večernjem terminu održana je revija Nemanja Pantelić powered by Schweppes. Već dobro poznat kreator predstavio je kolekciju pod nazivom Geo Rebel kojom dominiraju kaputi, muški, ženski i uniseks modeli, inspirisani junacima iz domena naučne fantastike, dominantno crne i srebrne boje, verni dugogodišnjem radu sa geometrijskim formama Nemanje Pantelića. Kolekcija Beke Zečević nosi naziv "Osveži se", prati dosadašnju liniju autorke, puna je bogatog kolorita i lepršavih komada, i pomaže damama da se, kako i sam naziv kaže, osveže i postanu nova i najbolja verzija sebe.

Foto: Saša Džambić

modna revija

Ninia kreatorke Sanje Konjović najpre je pobrala velike simpatije publike izlascima najmlađih manekenki u haljinicama i modelima originalnog kroja i materijala, u kojima devojčice izgledaju kao prave dame. Usledila je linija Ninia Woman, različitih elegantnih modela, u kojima se žene
osećaju i izgledaju moćno.

Foto: Saša Džambić

modna revija

Tradicionalno je u okviru Fashion Selectiona održan i Kids&Teen Fashion Selection sa revijama Pertini Fashion i Lindex, kao i revija Gorim – Apsolutno fantastične Gorice Pejaković, na kojoj su modele elegantnih haljina nosile manekenke u dobi od 30 do 60 godina.

Treće veče 36. Fashion Selectiona održano je u ekstravagantnom i originalnom prostoru Casina Fairplay, pred brojnom publikom i sa dve modne revije. Danijela Labović prikazala je liniju bodija svog brenda Dach Swim. Manekenke u bodijima svedenih boja i originalnog dizajna, upotpunjenim nakitom i mrežama u kosi, izmamile su uzdahe publike, i pokazale da je ovaj odevni komad podjednako i praktičan i elegantan. Dragana Gleđa predstavila se kolekcijom koju čine različiti odevni komadi, topovi, bodiji, kaputi, šorcevi, pantalone, modernog dizajna i kavlitetnog kroja i materijala.

36. Fashion Selection zatvoren je 13. novembra, u Pozorištu na Terazijama, revijom Broj 1 – Tamara Bakić powered by Romerquelle, kojom je modna agencija Select odala počast legendi modelinga na ovim prostorima Tamari Bakić, uz manekene svih generacija i kreacije najpoznatijih dizajnera i modnih kuća Zvonka Markovića, Verice Rakočević, Bate Spasojevića, AMC, P.S. Fashion...

Naredni, prolećni, 37. Fashion Selection uveliko se priprema i biće održan od 21. do 28. aprila 2024. godine.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija