• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

01.01.2024

09:38

Možete li da verujete? Ovih 5 svetskih glumica će 2024. napuniti okruglo 60 godina (FOTO)

EPAIMAGES

Moda i lepota

Možete li da verujete? Ovih 5 svetskih glumica će 2024. napuniti okruglo 60 godina (FOTO)

Podeli vest

Sandra Bulok i Monika Beluči su samo neke od glumica koje će uskoro ući u 7. deceniju.

Gledajući ih u raznim filmskim ostvarenjima, može se reći da često imamo osećaj kao su određene glumice deo našeg svakodnevnog života. 

Imali smo priliku da ih viđamo kako u opuštenim, tako i u izdanjima sa crvenog tepiha, ali o njihovim godinama uglavnom i ne razmišljamo previše. 

Međutim, sigurni smo da će mnogi iznenaditi kada saznaju da će čak pet glumica u 2024. godini ući ni manje ni više nego u 7. deceniju života. 

Sandra Bulok, Monika Beluči, Teri Hačer, Kortni Koks i Famke Jansen će napuniti okruglo 60 godina. 

Sandra Bulok (26. jul 1964.)

Sandra Bulok se smatra jednom od najplaćenijih holivudskih zvezda svih vremena. Karijeru je počela krajem osamdesetih, igrajući u romantičnim komedijama. Najpoznatija je po filmovima Brzina, Ljubavne čarolije, Dok si ti spavao, Mis tajni agent i Dve nedelje za zaljubljivanje. Veridba i Gravitacija su njeni finansijski najuspešniji filmovi. Za ulogu u drami Mrtav ugao iz 2009. godine osvojila je Zlatni globus za najbolju glavnu glumicu u drami i Oskara za najbolju glavnu glumicu. Ona je prva žena u istoriji čiji je film u Americi zaradio više od 200.000.000 dolara.

Foto: EPA

Sandra Bulok

Monika Beluči (30. septembar 1964.)

Monika Ana Marija Beluči italijanska je glumica i manekenka, koja je karijeru najpre započela kao model, a kasnije i glumeći u italijanskim filmovima. Veoma brzo se probila do Holivuda zahvaljujući svom atraktivnom izgledu, svojom senzualnošću i lepotom.

U karijeri je glumila u nekoliko ostvarenja koja su doživela veliki internacionalni uspeh, poput filmova Drakula, Malena, "The Matrix Reloaded", Stradanje Hristovo, Spektra, Pakt sa vukovima i Na mlečnom putu. U serijalu filmova o Džejmsu Bondu bila je najstarija Bondova devojka.

Foto: profimedia

Monika Beluči

Teri Hačer (8. decembar 1964.)

Teri je rođena u Kaliforniji kao ćerka jedinica oca nuklearnog fizičara i majke kompjuterskog inženjera. Izrazito privržena ocu, detinjstvo je provela žonglirajući između pecanja sa njim i plesa, njene velike ljubavi.

U Holivud je prvi put kročila kao moralna podrška drugarici, a završila "preotimajući" joj ulogu sirene u seriji "Ljubavni brod", davne 1977.

Godine 1997. maestralno je odigrala svoju najznačajniju fimsku ulogu kao Pariz Harver u Džejms Bond franšizi, zajedno sa Pirsom Brosnanom.

Naime, holivudska diva pobedila je Moniku Beluči na ovoj audiciji, a film "Sutra ne umire nikad" snimila je u trećem mesecu trudnoće.

 

 

Kortni Koks (15. jun 1964.)

Svoju prvu ulogu na televiziji Kortni ostvaruje 1984, i to epizodnom ulogom debitantkinje Bani (engl. Bunny) u dugovečnoj sapunici "As the World Turns". Iste godine, na audiciji koju je organizovao Brajan de Palma (engl. Brian De Palma) izabrana je da se pojavi u spotu pevača Brusa Springstina za pesmu "Dancing in the Dark".

Ulogu koja će joj zauvek promeniti život i koja će je uzdići u zvezdu, Kortni konačno dobija 1994. Producenti TV serije "Prijatelji", komedije situacije koja govori o životu šest mladih Njujorčana, su je pozvali na audiciju za ulogu razmažene Rejčel Grin (engl. Rachel Green), ali ih je ona ubedila da joj uloga pedantne Monike Geler više pristaje.

Kortni Koks je bila prvi izbor producenta TV serije "Očajne domaćice" Marka Čerija za ulogu Suzan Majer (koju je dobila Teri Hačer), ali je zbog trudnoće morala da odbije ovu ulogu.

Foto: profimedia

Kortni Koks

Famke Jansen (5. novembar 1964.)

Jansen je rođena u Holandiji, odakle se 1984. odselila u SAD i tamo započela svoju karijeru modela.

Nakon studiranja pisanja i književnosti na Univerzitetu Kolumbija, preselila se u Los Anđeles kako bi započela svoju glumačku karijeru.

Nakon dolaska u Los Anđeles, Jansen je primila svoje prve uloge, pojavljujući se kao gost u pojedinim televizijskim serijama (kao što su Zvezdane staze: Sledeća generacija i "Merlose Place"). Njena prva filmska uloga bila je sa Džefom Goldblumom u filmu "Father and Sons" (1992). 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija