• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.05.2024

14:33

MODNI SPEKTAKL U BEOGRADU: Bata Spasojević uspeo je da nadmaši sam sebe

Svetlana Braun

Moda i lepota

MODNI SPEKTAKL U BEOGRADU: Bata Spasojević uspeo je da nadmaši sam sebe

Podeli vest

Ovacije, lepota, dobra energija, suze i smeh - ukratko bi mogao da glasi presek sinoćnjeg modnog spektakla kojim je najpoznatiji srpski dizajner Bata Spasojević Beograd učinio prestonicom mode.

Veče za pamćenje bilo je više od predstavljanja kolekcije za proleće/leto 2024. jer je Bata večeri otpočeo obeležavanje 30 godina uspešnog rada i više nego zadivljujuće karijere priznate u Evropi, ali i celom svetu.

Kolekcijom koja je sinoć prikazana premijerno, pred više od 600 ljubitelja mode, nosi naziv Art Must Go On Bata je poslao poruku da moda nije samo trend i izraz stila, već umetnost koja nosi duboku emociju.

Modni spektakl otvorio je dečiji hor Čarolija i to izvođenjem pesme "Princeza" koja je izazvala pravu buru emocija u prepunoj dvorani u kojoj su iz publike Batinoj višedecenijskoj uspešnoj karijeri podršku pružale i prva dama Srbije Tamara Vučić.

Gotovo 70 komada za muškarce i žene, Batinog modnog brenda Individual, koji će se bez dileme ove sezone nositi ulicama Beograda i drugih svetskih metropolama, bez sumnje, oduševili su sve prisutne. 

- Moram da budem iskren i da kažem da sam prezadovoljan reakcijama uvaženih zvanica, gostiju, mojih dragih prijatelja, pre svega ljubitelja mode. Uzbuđenje posle sinoćne uspešnje večeri još uvek nije splaslo, želim da zahvalim svim prisutnim zvanicama za vetar u leđa koji su mi pružili. Njihova reakacija meni je najjači podstrek i motiv da nastavim dalje, najveće priznanje koje mogu da dobijem za 30 godina stvaralašva. Posebno bih zahalio prvoj dami Srbije, Tamare Vučić, koja je svojim dolaskom uveličala ovo posebno veče i još jednom dala podstrek ne samo meni, već svim domaćim dizajnerima koje svesrdno podržava. Veoma sam zahvalan i svom Individual timu, koji osluškuje moje želje, prati ih i na kraju realizuje da sve bude ovako posebno - ponosno kaže Bata Spasojević. Novom kolekcijom Bata je, bez dileme, izazvao pravu modnu revoliciju paletom jakih i pastelnih boja, ali bez nezaobilazne crne kao njegovog simbola, oblika inspirisanih origamijem, u koje su uklopljeni njegovi prepoznatljivi zip detalji. Još jednom je naš poznati dizajner koji godinama gaji stil mode koja je neprolazna, posebna ali udobna, da vanvremenski komadi nisu nužno dosadni i da su zapravo prava inovacija. Na neverovatan i dosad neviđen način na našim prostorima, uspeo je da kroz komade odeće spoji kontrasts surove gradse džungle sa nežnim dodirom prirode. Duge i kratke haljine veselih boja, optočene šljokicama, sakoi asimetričnog dizajna, ekscentrična odela za žene i muškarce, samo su deo prikazane kolekcije. Na pisti su se, u ulozi modela, pojavili i Draga Jovanović i Džordži.

- Potrudili smo se da revija kojom zapravo tek započinjemo proslavu velikog jubilera ne bude samo prikaz vrhunske mode, već spoj lepog, dobre zabave i druženja. Crvenim tepihom sinoć su prošetala brojna zvučna imena iz sveta sporta, biznisa i džet seta, a među njima bili su i Indira Radić, Milica Jokić, Milena Ćeranić, Ivana Boom Nikolić, Goran iz grupe OK Benda, Amar Gile, Sashka Yanx, članice iz grupe Hurricane, Vanesa Šokčić, Nenad Jovanović, Leontina Vukomanović, Maja Manojlović, Nemanja Velikić, Bojana Lazić, Tanja Radjenović, Vesna Jugović, Dea Đurdjević, Filip Maksimović, Ana Pendić, Kristina Radenković, Stefan Popović, Snežana Dakić, blogeri Aleksa Todorović, Iva Chu, Dajan Dasha Milutinović, Lea Stanković i mnogi drugi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Vučić bio i ostao najodlučniji borac protiv organizovanog kriminala na Balkanu! Nemanja Starović: Objavljena prepiska kriminalnog klana dokaz
Politika

Vučić bio i ostao najodlučniji borac protiv organizovanog kriminala na Balkanu! Nemanja Starović: Objavljena prepiska kriminalnog klana dokaz

Nemanja Starović član Predsedništva SNS izjavio je danas da prepiska između figura sa samog vrha kriminalnog klana odgovornog za desetine najmonstruoznijih ubistva i kasapljenje ljudi, koja je objavljena u crnogorskim medijima, ukazuje na pretnju ne samo prema predsedniku Vučiću, već i prema članovima njegove porodice.

15.06.2024

17:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Nemačka sprečila nove sankcije Rusiji!
Planeta

Nemačka sprečila nove sankcije Rusiji!

Evropska unija nije danas postigla dogovor o 14. paketu sankcija Rusiji, nakon što je Nemačka izrazila rezervu zbog uticaja klauzule o podružnicama i partnerima iz trećih zemalja na nemačku privredu, rekle su evropske diplomate za Rojters.

15.06.2024

13:55

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20