• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.02.2024

16:24

Alpska idila u kojoj se baškari Marijana Mateus! Zavirite u ovaj ekstremni nivo luksuza (FOTO)

ATAIMAGES

Putovanja

Alpska idila u kojoj se baškari Marijana Mateus! Zavirite u ovaj ekstremni nivo luksuza (FOTO)

Podeli vest

Marijana Mateus zimuje u jednom od najprestižnijih evropskih odmarališta. Reč je o Gštatu, koji se nalazi u Švajcarskoj, a koji pored najpoznatijih elitnih gostiju, nosi i zanimljivu istorijsku priču.

Gštad je jedno od najprestižnijih alpskih sela koje se nalazi u švajcarskom kantonu Bern. Poznato je po prelepoj prirodi, luksuznim skijalištima, ekskluzivnim prodavnicama i restoranima i prestižnim događajima. Ovo živopisno selo ima bogatu istoriju i privlači posetioce iz celog sveta, uključujući i Marijanu Mateus.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Marijana (@marijanamateus)

 

Božja ruka

Prema lokalnom predanju, Božja ruka bila je ta koja je oblikovala slavna brda i doline ovog regiona. Gštad je prvobitno bilo malo poljoprivredno selo koje je postalo popularno kao turistička destinacija u 19. veku kada su posetioci počeli da hrle radi alpskih zimskih sportova. Vremenom je postao sinonim za luksuzno alpsko skijalište. 

 

 

Od Madone do Klunija

Gštad nudi širok spektar luksuznih hotela, kao što su The Gstaad Palace, The Alpina Gstaad i The Park Gstaad, koji privlače bogate i slavne iz celog sveta.

 

 

Mnoge poznate ličnosti iz sveta mode, filma, muzike i sporta posećuju Gštad tokom zimske sezone. Neke od poznatih ličnosti koje mogu često da se vide na ulicama ovog alpskog sela  uključuju Madonu i Eltona Džona, kao i filmske zvezde poput Džuli Endruz i Džordža Klunija.

 

 

Staze, koncerti, butici

Ovo je raj za ljubitelje zimskih sportova. Skijaške staze, snoubord, klizanje, vožnja saonicama i još mnogo toga čine ovo selo idealnom zimskom destinacijom. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Agi Noszek (@aginoszek)

 

 

Tokom sezone posetioci mogu da uživaju u koncertima klasične muzike, umetničkim izložbama i drugim kulturnim manifestacijama koje se održavaju u selu.

 

 

Gštat nudi mogućnost kupovine sa luksuznim buticima svetski poznatih brendova, kao i sa lokalnim prodavnicama suvenira. Restorani u selu služe vrhunske specijalitete švajcarske i internacionalne kuhinje, u ovoj neodoljivoj idiličnoj kombinaciji prirodnog šarma, kulturne raskoši i luksuza možete da uživate tokom cele godine.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija