• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

04.11.2020

10:55

MOŽETE DA OSETITE MIRIS KAFE NA DALJINU? Stručnjaci su otkrili šta to ZAPRAVO ZNAČI

Recepti

MOŽETE DA OSETITE MIRIS KAFE NA DALJINU? Stručnjaci su otkrili šta to ZAPRAVO ZNAČI

Podeli vest

Ako osetite miris kafe iz udaljenog kafića, trebalo bi da se zapitate da li je vaša kofeinska navika otišla predaleko.

Ponekad se jedna šoljica ovog napitka pretvori u dve, pa u tri, a to je već opomena i znak da vam nedostaje kofein. Kako se to može utvrditi sa sigurnošću?

Istraživači sa Univerziteta Portsmut iz Velike Britanije otkrili su da postoji način da se otkrije da li pijete previše kafe. Potrebno je samo da obratite pažnju na miris kafe.

Tim je utvrdio razlike u načinu na koji ljudi reaguju na miris kafe u zavisnosti od toga da li su ili nisu veliki potrošači kafe.

Veliki ljubitelji kafe daleko su osetljiviji i mogu da osete njen miris čak i u najslabijem kofeinskom napitku.

Doktor Lorenco Staford, stručnjak za mirise i njegov tim otkrili su da osobe koje imaju jaku želju za kafom imaju i „prefinjenije“ čulo mirisa za otkrivanje kofeina.

„Ljubitelji kafe i kofeina mogu da osete miris kafe na daljinu, a ta sposobnost se povećava sa njihovom žudnjom za ovim napitkom. Što su više želeli kofein, to su lakše mogli da osete njegov miris“, istakao je doktor Lorenco Staford.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija