• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Iće&piće

13.03.2022

22:00 >> 19:55

KIFLICE SA SUVIM ŠLJIVAMA! Poslastica nad poslasticama!

Shutterstock

Recepti

KIFLICE SA SUVIM ŠLJIVAMA! Poslastica nad poslasticama!

Podeli vest

Ovo su kiflice nad kiflicama, jer je kombinacija oraha, suvih šljiva i vanile zaista posebana i verujemo de će vam se jako dopasti... Uživajte!

Sastojci:

Testo:

pet šolja brašna
šolja piva
šolja šećera
kesica vanilin-šećera
kesica praška za pecivo

Fil:

15 do 20 suvih šljiva
kašika džema od šljiva
100 g mlevenih oraha
šećer u prahu za posipanje

Foto: Shutterstock

Kiflice sa suvim šljivama 

Priprema: 

Sitno iseckati suve šljive i pomešati sa mlevenim orasima i džemom od šljiva. Pomešati sve sastojke za testo. Podeliti testo na četiri jednaka dela. Svaki deo razvući oklagijom u krug, pa iseći na osmine. Na svako parče testa staviti po kašičicu smese od suvih šljiva i oraha. Zamotati kiflice i ređati u pleh obložen papirom za pečenje. Kiflice peći na 200 stepeni oko 40 minuta. Gotove i prohlađene kiflice posuti šećerom u prahu.

Uživajte!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija