• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.09.2022

22:05

UKUSNE MINI PICE! Zalogaji za pamćenje! (VIDEO)

pexels.com

Recepti

UKUSNE MINI PICE! Zalogaji za pamćenje! (VIDEO)

Podeli vest

Pica je rado viđena proslavama, a možete je spremiti i za doručak ili večeru. Pravi se od najmekšeg domaćeg testa, a nadeve birate sami po želji

Ipak, naši najmlađi se raduju mini pici. Ovi mali zalogaji su idealni za sve vrste prilika.

Sastojci:


200 ml toplog mleka
120 ml tople vode
100 ml ulja
2 kašičice šećera
10 g instant kvasca
3 ¼ šolje brašna
1 kašičica soli


Za sos:


paradajz sos
majčina dušica


Za nadev:


šunka
kobasica
zelena paprika
kačkavalj
masline

Priprema:

Za testo u veliku činiju stavite 200 ml toplog mleka, 120 ml tople vode, 100 ml ulja, 2 kašičice šećera i 10 g instant kvasca. Mešajte varjačom. Dodajte polovinu brašna i 1 kašičicu soli, mesite dok ne počne da se formira testo. Nastavite da mesite, unoseći ostatak brašna. Nastavite da mesite dok ne dobijete glatko, meko testo. Pokrijte testo plastičnom folijom, a zatim kuhinjskom krpom i ostavite na toplom mestu da se udvostruči, oko 30 minuta.

U međuvremenu pripremite prelive i nadeve po želji. potom testo istresite na radnu površinu. Razvucite ga na kružni oblik. Čašom vadite oblike mini pica. U pleh obložen papirom za pečenje rešajte mini pice. Kašikom sipajte paradajz sos i ravnomerno rasporedite po podlozi. Pospite seckanim sirom i stavite željene nadeve na pice. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta. 

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija