• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: iće&piće

27.09.2022

07:45

ZAPEČENA PASTA sa sirom i ŠUNKOM! Jelo koje će obradovati sve ukućane!

Shutterstock

Recepti

ZAPEČENA PASTA sa sirom i ŠUNKOM! Jelo koje će obradovati sve ukućane!

Podeli vest

Makarone ili bilo koja testenina sa sirom, u ovom slučaju i sa šunkom, su omiljeno jelo svim generacijama. Ovaj obrok može da napravi bilo ko, za kratko vreme i uz minimalan trud...

Sastojci:

500 g testenine po izboru
dve kašike maslaca
tri šolje mleka

šolja rendane gaude
šolja rendanog čedar sira
100 g krem sira
100 g dimljene šunke
mlevena paprika
dve kašike paradajz-pirea
so, biber

Foto: Shutterstock

Zapečena pasta sa sirom i šunkom

Priprema:

Rernu zagrejati na 180 stepeni. Testeninu skuvati u slanoj, ključaloj vodi, prema uputstvu sa pakovanja. U većem tiganju otopiti maslac, pa kratko propržiti brašno, uz neprekidno mešanje. Dodati mleko i mešati još desetak minuta. Potom dodati gaudu, čedar, krem sir i paradajz-pire, posoliti i začiniti mlevenom paprikom, pa mešati dok se sirevi ne istope.
Skuvanu testeninu ocediti i staviti u podmazanu vatrostalnu činiju, preliti smesom od sireva, promešati, ubaciti šunku isečenu na kocke, pa peći u rerni oko 30 minuta. Poslužiti dok je toplo.

Prijatno!

bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija