• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.12.2022

12:16 >> 13:44

AMERIČKE PALAČINKE SA BANANOM! Idealna poslastica za sve SLADOKUSCE!

Recepti

AMERIČKE PALAČINKE SA BANANOM! Idealna poslastica za sve SLADOKUSCE!

Podeli vest

Američke palačinke su osvojile svet fenomenalnim ukusom i mekanom teksturom. Za razliku od standardnih palačinki, njihovo testo je deblje i vazdušastije, pa nepcima pružaju sasvim drugu vrstu užitka i zadovoljstva

Sastojci:

200 grama brašna
25 grama putera
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica cimeta

1 prstohvat soli
2 kašike smeđeg šećera
2 komada jajeta
2 komada banane (manje, zrele)
250 ml mleka
vanila (aroma)
javorov sirup (za prelivanje)

Foto: Pixabay

Američke palačinke

Priprema:

Istopite puter i stavite ga na neko toplo mesto, da stoji istopljen i zagrejan. U veliku posudu za mešenje, prosejati brašno. Dodati prašak za pecivo, so, cimet i braon šećer. Odvojiti žumanca od belanaca. Umutiti žumanca. Polako dodajte mleko u žumanca, uz mešanje. Ukapajte 1-2 kapi prehrambene arome vanile. Dodajte istopljen puter, uz mešanje.

Banane dobro ispasirajte viljuškom i dodajte u masu. Dodajte brašno, kašiku po kašiku, uz stalno mešanje da se ne prave grudvice. Mešati dok se masa potpuno ne sjedini. Ostavite da odstoji 5 minuta. Umutite belanca dok masa ne postane čvrsti sneg. Dodati belanca, kašiku po kašiku u masu za američke palačinke sa bananom, uz veoma nežno mešanje (prevrtanje).

Zagrejte tiganj sa malo putera ili ulja. Sipajte masu za palačinke, tako da veličina palačinki bude oko 10 cm u prečniku i debljina oko 5 mm. Pecite dok se na gornjoj površini ne pojave mehurići, zatim okrenite. Pecite sa druge strane još oko 1 minut.

Gotove američke palačinke sa bananom držite na toplom, dok sve ne budu spremne za serviranje. Poslužite prelivene sa malo javorovog sirupa, uz nekoliko ekstra komada banane. Ili, dodajte sezonsko voće.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija