• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje/coolinarika

02.01.2023

19:51

DOMAĆI JUNEĆI PAPRIKAŠ! Zdravlje na usta ulazi!

Shutterstock

Recepti

DOMAĆI JUNEĆI PAPRIKAŠ! Zdravlje na usta ulazi!

Podeli vest

Tokom hladnih dana ništa ne može tako dobro da nas okrepi i ugreje kao tople, guste čorbe, a još ako su sa mesom, onda je obrok kompletan. Uživajte!

Sastojci (za 6-8 osoba):

450 g junećeg mesa iseckanog na kocke

130 ml (pola šolje) brašna

2 kašike mlevene crvene paprike

po kašičica majčine dušice i ruzmarina

2 šargarepe

glavica crnog luka

3 crvene paprike iseckane na kockice

800 ml iseckanog paradajza iz konzerve

lovorov list

2 kašičice seckanog belog luka

1 l goveđe supe

4 kašike maslinovog ulja

so i biber

Foto: Shutterstock

Juneći parikaš

Priprema:

U činiji pomešajte brašno, papriku, majčinu dušicu, ruzmarin, malo soli i bibera. Uvaljajte kockice mesa u mešavinu brašna i začina i stavite na tanjir. U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i kratko propržite meso. Iseckanu šargarepu i crni luk stavite u šerpu, rasporedite meso, stavite seckanu papriku i paradajz, prelijte supom, dodajte beli luk i lovorov list, poklopite i kuvajte nekoliko sati na umerenoj temperaturi dok se meso potpuno ne raskuva.

Prijatno!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

LOSOS u TEMPURI! Večera i za sitne sate!
Recepti

LOSOS u TEMPURI! Večera i za sitne sate!

Tempura je smesa testa kojom oblažemo ribu, meso ili povrće, a to je ujedno jedan od najboljih načina da spremite ribu. Uz nju će vam samo faliti krompirići (nije obavezno) i neki sos po želji... Uživajte!

02.01.2023

22:14

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija