• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Iće i piće

18.03.2023

17:10

PILEĆI FILE SA GRILOVANIM TIKVICAMA! Sos od senfa koji ide uz piletinu će biti vaš kec iz rukava!

Shutterstock

Recepti

PILEĆI FILE SA GRILOVANIM TIKVICAMA! Sos od senfa koji ide uz piletinu će biti vaš kec iz rukava!

Podeli vest

Piletinu ste sigurno i ranije pravili, ali ukoliko je prethodno umuljate u sos od senfa, meda i još nekoliko namirnica, dobićete vrhunski ukus.

Ljubitelji piletine znaju da upravo ovo meso možete spremati na bezbroj načina. Ipak, ukoliko mu dodate vaš "tajni sos", nema sumnje da ćete oduševiti sve ukućane:

SASTOJCI:

  • maslinovo ulje
  • 600 g pilećeg filea
  • kašika i po senfa
  • kašičica meda
  • sok od pola limuna
  • dve veće tikvice
  • malo origana i bosiljka
  • so, biber

PRIPREMA:

Tikvice dobro oprati, iseći na deblje kolutove, posoliti i ostaviti da odstoje 20 minuta, da puste vodu. Potom ih isprati, ocediti, prosušiti, te preliti sa malo maslinovog ulja. Posoliti i peći na roštilju ili u gril tiganju dok ne porumene sa svih strana. Pomešati senf, med, sok od pola limuna, origano i bosiljak, te dobijenom smesom natrljati meso isečeno na šnicle. Peći u tiganju na malo ulja dok meso ne dobije lepu boju. Poslužiti uz tikvice dok je toplo.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija