• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: iće&piće

20.06.2023

06:11

PLJESKAVICE OD PIRINČA Posni obrok za male pare

Shutterstock

Recepti

PLJESKAVICE OD PIRINČA Posni obrok za male pare

Podeli vest

Bez obzira da li postite ili jednostavno želite da isprobate nešto novo i drugačije, ove pljeskavice su idealan izbor. Uživajte!

Sastojci: 

450 g leblebija iz konzerve
dve trećine šolje pirinča
trećina šolje iseckanog crnog luka

pola veze peršuna
maslinovo ulje
kašika paradajz-pirea
so, biber

Foto: Shutterstock

Uz pirinač će vam biti potrebne i leblebije 

Priprema: 

Pirinač skuvati u slanoj, ključaloj vodi, ostaviti da se prohladi, pa ocediti i prebaciti u posudu. Dodati iseckan crni luk, oceđene leblebije, peršun, maslinovo ulje, paradajz-pire, so i biber, te sve dobro izgnječiti i sjediniti. Od dobijene smese formirati pljeskavice i pržiti u vrelom ulju dok ne porumene sa svih strana.

Prijatno!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija