• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.07.2023

19:00

Top saveti za dobar džem! Testirajte ga posle 10 minuta, a ovo će ga štiti od buđi

Shutterstock

Recepti

Top saveti za dobar džem! Testirajte ga posle 10 minuta, a ovo će ga štiti od buđi

Podeli vest

Ne preterujte s kuvanjem jer će se ušećeriti, a da se površina ne bi ubuđala, zaštitite je od prodora vazduha.

Najbolja je zimnica koja se održi, bez obzira na to koliko su drugi recepti primamljivi. To dobro znaju iskusne domaćice, ali ne može da šteti ako pročitaju i naše savete.

Do prave mere

Za dobar džem važno je da je ukuvan do prave mere. Nekuvan će se brzo ubuđati, a prekuvan će se ušećeriti.

Foto: Shutterstock

Nekuvan će se brzo ubuđati, a prekuvan će se ušećeriti

Trik s tacnom će vam pomoći da proverite kada treba skloniti šerpu s vatre. Držite nekoliko tacni u frižideru. Kada želite da proverite da li je posao završen, malo kuvanog džema izvadite na hladnu tacnu. Sačekajte minut i povucite prstom kroz džem. Na tacni treba da ostane trag i u tom slučaju džem je kuvan. Testiranje možete početi već posle desetak minuta kuvanja.

Bez buđi

Na površini kuvanog džema često se javlja buđ, koja nastaje u dodiru s vazduhom. Da vam trud ne bi bio uzaludan, sprečite to pomoću papira.

Isecite mali krug od papira za pečenje. Umočite ga u čist alkohol i oprezno, kroz otvor tegle, lagano priljubite uz površinu džema.

Foto: Shutterstock

Krug od papira umočite u čist alkohol

Naopačke

Konzervaciju ćete obezbediti i tako što ćete vruće tegle dobro zatvoriti poklopcima i okrenuti naopačke. Ostavite tako da se ohlade. Vodite računa da su vam svi poklopci ispravni i da dobro zatvaraju.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija