• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.07.2023

13:13

Čoko malina torta! Letnja poslastica koja će brzo nestati sa trpeze (VIDEO)

Printscreen You Tube Cookist Wow

Recepti

Čoko malina torta! Letnja poslastica koja će brzo nestati sa trpeze (VIDEO)

Podeli vest

Čoko malina torta ne samo da dobro izgleda, nego je i fantastičnog ukusa.

 

Sastojci: 

250 ml mleka
360 g brašna
250 g šećera
50 g kakaoa
250 ml slatke pavlake
150 ml ulja
20 g sode bikarbone
3 jajeta
120 g pavlake
prstohvat soli

Za mus od maline:

500 ml slatke pavlake
500 g malina
20 g želatina
100 g šećera

Foto: Printscreen You Tube Cookist Wow

 

 

Priprema:

U posudi pomešajte prosejano brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu i so. Zatim dodajte jaja koja ste umutili sa mlekom, kiselom i slatkom pavlakom i puterom. sjedinite tako da nema grudvica, pa dobijenu smesu sipajte u nauljenih pleh.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40-50 minuta. Maline izblendirajte, pa procedite kroz sito. Želatin pomešajte sa 70 ml vode i ostavite 10 minuta da nabubri.

Malinama dodajte šećer i kuvajte. Kad krene da ključa dodajte želatin koji ste otopili na pari. Umutite slatku pavlaku, pa dodajte maline i sjedinite mikserom. Sipajte fil preko čokoladne kore i ostavite da se ohladi par minuta. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Da li je ovo dokaz da je Bajern pokraden? Potez igrača Reala žestoko će razbesneti Nemce! (FOTO/VIDEO)
Fudbal

Da li je ovo dokaz da je Bajern pokraden? Potez igrača Reala žestoko će razbesneti Nemce! (FOTO/VIDEO)

Fudbaleri Reala iz Madrida savladali su Bajern sa 2:1 (0:0) u revanš meču polufinala Lige šampiona i za pehar u ovom takmičenju će se boriti protiv Borusije Dortmund 1. juna u Londonu. Madriđani su golovima Hoselua (34) u finišu napravili fantastičan preokret, ali trijumf je ostao u senci dešavanja iz duboke sudijske nadoknade, kada je po mišljenju mnogih velikan iz Nemačke žestoko oštećen, o čemu svedoči i reakcija defanzivca domaćih Antonija Ridigera (31)!

09.05.2024

11:15

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija