• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.11.2023

18:00

Čokoladna torta koja se ne peče! Jedan sastojak je čini posebno ukusnom (VIDEO)

Printscreen You Tube One day One recipe

Recepti

Čokoladna torta koja se ne peče! Jedan sastojak je čini posebno ukusnom (VIDEO)

Podeli vest

Čokoladna torta sa grizom je idealan desert ako su vam se najavili gosti, jer se ne peče, s svima uspeva iz prve.

Sastojci:

Za prvi sloj:
600 ml mleka
100 g pšeničnog griza
25 g nezaslađenog kakaoa
50 g šećera
2 kašike ekstrakta vanile
65 g crne čokolade
Za drugi sloj:
300 ml mleka
35 g skroba
1 pomorandža
35-40 g šećera
50 g pšeničnog griza
100 ml slatke pavlake 

Priprema:

Pomorandžu stavite u vodu sa sodom bikarbonom i ostavite da odstoji nekih 15 minuta. Pomešajte griz i kakao i dobro promešajte, zatim dodajte šećer i vanilu. U šerpu sipajte mleko, pa dodajte smesu sa grizom i kuvajte uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Sipajte smesu od griza u tepsiju koju ste nauljili i posuli brašnom.

Stavite u frižider dok prirpemate drugi fil. Skrob pomešajte sa šećerom i grizom i dobro promešajte. Sipajte sok od pomorandže i dodajte rendanu koru i sjednite.

U šerpu sipajte mleko i dodajte belu smesu sa grizom, a onda kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Slatku pavlaku umutite, pa dodajte fil i dobro sjedinite mikserom. Stavite preko čokoladnog fila i poravnajte. Pospite rendanom čokoladom i stavite čokoladnu tortu sa grizom u frižider preko noći. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija