• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.02.2024

12:40

Brzi kolač sa grizom! Ne košta mnogo, a ukus je neverovatan (VIDEO)

bakina kuhinja

Recepti

Brzi kolač sa grizom! Ne košta mnogo, a ukus je neverovatan (VIDEO)

Podeli vest

Vikend je pred nama, pa možete da napravite ukusni kolač koji odlično ide uz kafu.

 

Potrebno je:

2 jaja
čašice od 50 gr
2 čašice šećera
1 čašica mleka
1 čašica ulja
1 čašica griza
1 čašica brašna
1 čašica seckanih oraha
1/2 praška za pecivo 

Preliv:

150 gr šećera
100 ml vode
1/2 soka pomorandze i limuna
1 šlag

Foto: bakina kuhinja

 

 

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom dodati mleko, ulje, griz i brašno prosejano sa praškom za pecivo. Dodati još seckane orahe i sve dobro izjednačiti. Pleh 24 cm obložiti pek papirom i sipati. 

Peći na 200 strepeni 30 minuta. Dok se kolač peče ušpinovati šećer i dodati sok narandže i limuna i ohladiti. Vruć kolač izvaditi iz pleha i staviti u tanjir i preliti sirupom. 

Ohladiti potpuno i premazati sa jednim šlagom ili preliti čokoladom. Posuti seckanim orasima. Seći potpuno ohlađen, najbolje da prenoći u frižideru.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija