• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.02.2024

20:30

Recept za čudotvornu čorbu od belog luka koja jača imunitet i čuva od prehlada!

Shutterstock

Recepti

Recept za čudotvornu čorbu od belog luka koja jača imunitet i čuva od prehlada!

Podeli vest

Sa svojom kombinacijom zdravih sastojaka poput belog luka, koji je poznat po svojim antimikrobnim svojstvima, zelenog povrća punog antioksidanata i pileće supe za koju je naučno dokazano da pomaže kod prehlade, ova čorba ne samo da će vam pružiti ukusan obrok, već će i ojačati vaše telo i imuni sistem.

Sastojci:

glavica belog luka (oko 10 čenova)
crni luk
2 šargarepe
2 krompira
šolja iseckanog kelja ili spanaća
šolja iseckanog peršuna
6 šolja pileće ili povrtne supe
so i biber po ukusu
maslinovo ulje

Foto: pexels.com

Borac protiv virusa

Priprema:

Oljuštite i sitno iseckajte beli i crni luk. Zagrejte malo maslinovog ulja u većoj šerpi na srednje jakoj vatri. Dodajte crni luk, pa dinstajte oko 5 minuta dok ne postane staklast, a potom i beli na par sekundi. Dodajte iseckanu šargarepu, krompir i spanać ili kelj u šerpu. Dinstajte još nekoliko minuta. Prelijte sve sastojke sa 6 šolja pileće ili povrtne supe. Pustite da supa proključa, zatim smanjite vatru i kuvajte na laganoj vatri oko 20-25 minuta, ili dok povrće ne omekša.

Kada je povrće skuvano, dodajte iseckan peršun i začinite supu po ukusu sa solju i biberom. Sklonite supu sa vatre i ostavite je da se malo ohladi pre nego što je poslužite.

Prijatno!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija