• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.03.2015

19:27

REVOLUCIONARNO OTKRIĆE  Ljudskog fosila od pre 2,8 miliona godina

Zanimljivosti

REVOLUCIONARNO OTKRIĆE Ljudskog fosila od pre 2,8 miliona godina

Podeli vest

Pronađeni ostaci stariji 400.000 godina od prethodno najstarijeg Australopitekusa

 

 

Fosil čovekovog pretka, koji je pronađen 2013. godine u Tanzaniji, pomerio je evoluciju za 400.000 godina unazad! Analizom pronađene vilice ustanovljeno je da je ovaj fosil daleko stariji od Australopitekusa, koji je do sada važio za najdaljeg pronađenog ljudskog pretka.

Dok je Australopitekus živeo 2,3 do 2,4 miliona godina unazad, novi pronađeni ljudski predak je živeo čak 2,8 miliona godina pre današnjeg doba.

AP/Photo

Na arheološkom lokalitetu Ledi Žeraru u Tanzaniji pronađena je leva strana vilice sa pet i dalje netaknutih zuba.

- Izuzetno je uzbuđujuće što smo dobili naznake o veoma ranim fazama našeg linearnog evolucionog razvoja - oduševljen je Brajan Vilmour sa Univerziteta Nevada, koji je analizirao fosil.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija