• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.04.2015

09:08

NAJGORI POSLOVNI POTEZ U ISTORIJI Pre tačno 30 godina Coca-Cola rešila da promeni ime i recept?!

Zanimljivosti

NAJGORI POSLOVNI POTEZ U ISTORIJI Pre tačno 30 godina Coca-Cola rešila da promeni ime i recept?!

Podeli vest

U jeku trke za tržište sa Pepsijem, "genijalni" marketinški stručnjaci Coca-Cole rešili su da ponude nešto novo. I napravili milionsku grešku...
Public

23. aprila 1985. godine, prije tačno 30 godina, američka multinacionalna kompanija Coca-Cola je, u želji da se prilagodi dolasku 'novog doba', promenila svoju stogodišnju recepturu i na tržište izdala proizvod - New Coke.

Taj potez pokazao se jednim od najgorih, ako ne i najgorim, u istoriji kompanije, jer su reakcije potrošača bile dramatične. Niko nije hteo novi proizvod. Masovni protesti organitzovani su širom Amerike, a fenomenom se se pozabavili i najveći svetski mediji.U projekat su uloženi milioni dolara, ali je povratak na 'staru' recepturu bio jedino moguće rešenje.

Public

New Coke je postao sinonim za propali proizvod, pa se Coca Cola na "stari" proizvod vratila već 11. maja iste godine.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lune

pre 9 godina

Hm,hmm..jedino sto je sigurno, je da je propao vitasok i srBska malina sa sodom,koja nemoze ni dan danas da se opravi !

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija