• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.07.2015

14:36

NEMOGUĆA MISIJA Zoo vrt u Japanu promoviše bubašvabe!

Zanimljivosti

NEMOGUĆA MISIJA Zoo vrt u Japanu promoviše bubašvabe!

Podeli vest

Jedan zoo vrt u Japanu prihvatio se nemoguće misije - da poboljša imidž bubašvaba tako što će postaviti izložbu o jednoj od najomraženijih vrsta na zemlji

Sa neverovatnih i zastražujućih 4.000 različitih vrsta, ove bube mogu da prežive gotovo svuda ali su najčešći "stanovnici" gradova - kuhinja ili podova spavaćih soba noću.

Osoblje u Šunanši Tokujama zoo vrtu u Jamagučiju na zapadu Japana smatraju da bubašvabe pate zbog lošeg imidža i da zapravo imaju suštinski važan posao, piše AFP.


"Za njih je vezana veoma negativna slika ali one zapravo igraju važnu ulogu u lancu ishrane", rekla je portparol zoo vrta.

Važnu ali ne baš prijatnu - bubašvabe jedu leševe koji trule i mrtve biljke na tlu šume.

Jedan od zanimljivih momenata izložbe je trka bubašvaba koju posetioci mogu da gledaju. Ako to nije dovoljno intresantno, zainteresovani mogu da u rukama drže siktavu bubašvabu sa Madagaskara koja može da dostigne dužinu od sedam centimetara.

Na izložbi je predstavljeno oko 200 primeraka 15 različitih vrsta bubašvaba i već je popularna među posetiocima vrta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija