• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

19.08.2015

19:27

(VIDEO) ŠOKIRALA KORIDU Utrčala u arenu da uteši probodenog bika!

Zanimljivosti

(VIDEO) ŠOKIRALA KORIDU Utrčala u arenu da uteši probodenog bika!

Podeli vest

Najznačajnija svetska organizacija za zaštitu životinja, PETA, pozdravila je danas "hrabrost" jedne Špankinje koja je uskočila u arenu kako bi utešila ranjenog bika pre nego što će biti ubijen

Kako prenosi AFP, 38-godišnja aktivistkinja Virhinija Ruis skočila je u petak u arenu stadiona La Malageta, u Malagi, na jugu Španije, i klekla pored bika koji je ležao na zemlji.

Nekoliko trenutaka kasnije, obezbeđenje ju je izvuklo iz arene dok su na tribinama gledaoci mahali belim maramicama i burno negodovali zbog njenog čina. 

- Virhinija je pokazala veliku dozu hrabrosti i dobrote kada je ušla u arenu- kazala je direktorka britanskog ogranka PETA Mimi Beheči. 

- Nadajmo se da će njen gest saosećanja podstaći građane da na drugačiji način gledaju na arhaični, sramni spektakl kakav je borba s bikovima- dodala je ona, pozivajući špansku vladu da zabrani borbe. 

U izjavi za privatnu televiziju Telesinko, Ruis je rekla da je prvobitno samo htela da snimi okrutnost u areni, ali kada je čula riku umirućeg bika, nije mogla, a da se ne umeša.



- Želela sam da mu pružim malo ljubavi pre nego što napusti ovaj svet- objasnila je španska aktivistkinja kojoj preti novčana kazna od 6.000 evra. 

Tokom diktature generala Fransiska Franka, borbe s bikovima su u Španiji promovisane kao nacionalni, ujediniteljski spektakl. 

Od tada interesovanje za ovu vrstu zabave sve više jenjava, posebno među mladima, mada borbe s bikovima imaju i dalje svoje verne fanove, a matadori status zvezda, navodi Frans pres. 

Borbe s bikovima su od 2012. zabranjene u severoistočnoj španskoj pokrajini Karaloniji, a na Kanarskim ostrvima ta zabrana je uvedena još 1991.

Smatrane više kao umetnička forma nego sport, borbe s bikovima su takođe veoma popularne na jugu Francuske i u pojedinim latinoameričkim državama. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17