• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.08.2015

14:17

(VIDEO) DOKAZ DA POTIČEMO OD MAJMUNA Šimpanza puši ko čovek!

Zanimljivosti

(VIDEO) DOKAZ DA POTIČEMO OD MAJMUNA Šimpanza puši ko čovek!

Podeli vest

Šimpanza iz zoološkog vrta Tianšan u Kini snimljena je kako pali cigaretu drugim opuškom i puši kao da je to najnormalnija stvar na svetu

Prizor su primetili turisti, koji su brže bolje izvadili telefone i snimili majmuna. Šimpanzi je ostalo pola cigarete, pa joj je jedan turist ponudio drugu.

Nakon što je majmun osmotrio situaciju i video da ga ne gleda niko od čuvara, prišao je ogradi i zgrabio novu cigaretu. Zatim je seo i zapalio novu cigaretu žarom stare, baš kao što bi to uradio čovek u nedostatku upaljača. 

Inače, ova šimpanza je zavisnica, a preseljena je u Tianšan iz Pekinga 2012. godine. Ovu lošu naviku 20-godišnja Jia Ku je stekla odavno, a čak je nekoliko puta uhvaćena kako pije pivo.

Ovo nije prvi put da neka šimpanza pokazuje znakove zavisnosti od nikotina. Jedna majmunica iz Rusije završila je na odvikavanju nakon što nije mogla da prestane da pije i puši. Radila je u kazinu u Moskvi kao maskota te zabavljala ljude, a uhvaćena je kako pali cigarete i ispija tekile.

Nakon što je Rusija zabranila 'zapošljavanje' životinja, zoološki vrt je bio prisiljen da je pošalje na lečenje.

Najpoznatijia čimpanza koja puši bio je Čarli, koji je 2001. u svojoj 52. godini uginuo u Zoološkom vrtu Manguang u Južnoj Africi. 

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija