• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: webtribune

01.09.2015

22:33

Ispravka: Nije upecan som star 100 godina i u njemu nisu pronađene ljudske kosti

Zanimljivosti

Ispravka: Nije upecan som star 100 godina i u njemu nisu pronađene ljudske kosti

Podeli vest

Na portalu Informer 1.9.2015. godine objavili smo članak s naslovom:"(VIDEO) ZVER OD SOMA: Iznenađenje je usledilo kad su videli šta je pojeo!", čiji je sadržaj analizom fektčekera ocenjen lažnim.

Analiza sajta Raskrinkavanje.ba pokazuje da je priča o kostima i značkama nacističkog vojnika u ulovljenom somu, izmišljena, čime smo čitaoce nenamernom greškom doveli u zabludu.

U prvobitnoj verziji teksta stoji da su poljski ribolovci Alfons Brzovski i Marek Ždanovič u reci Odri upecali soma starog između 90 i 110 godina. U pomenutoj verziji teksta takođe stoji da je som bio težak 185 kilograma, te da su u njegovoj utrobi pronašli ljudske kosti i značke, da bi forenzičari i biolozi kasnije utvrdili da su u pitanju ostaci nacističkog oficira iz Drugog svetskog rata.

Međutim, činjenice koje je istražio portal Raskrinkavanje.ba ukazuju na to da je u pitanju izmišljena priča koju je izvorno objavio satirični portal World News Daily Report.

Iz svega navedenog može se zaključiti da je sarkastični tekst shvaćen kao istinit i tako prenet.

Dakle, poljski ribolovci nisu upecali soma starog 100 godina i u njemu nisu pronašli ljudske kosti koje su pripadale nacističkom oficiru iz Drugog svetskog rata.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija