• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: avaz.ba/informer.rs

25.09.2015

15:11

(VIDEO) ČUVAJ SE BOLTE! Japanski deka u 105. ruši rekorde!

Zanimljivosti

(VIDEO) ČUVAJ SE BOLTE! Japanski deka u 105. ruši rekorde!

Podeli vest

Japanac Hidekiči Mijazaki srušio je rekord kao najstariji sprinter na svetu koji učestvuje na takmičenjima. Pre svega par dana ovaj sportski čudak proslavio je 105. rođendan i to trčeći

Mijazaki je na veteranskom atletskom takmičenju u Kjotu istrčao 100 metara za 42.22 sekunde. Podršku su mu pružili brojni praunuci koji su, kao i svi ostali gledaoci, bili impresionirani rezultatom. 

- Moj cilj je bio 35 sekundi. Nisam zadovoljan ovim rezultatom, ali srećan sam što sam prešao ciljnu crtu - izjavio je superdeka.

Mijazakija u Japanu zovu Zlatni Bolt jer nakon uspešnih trka redovno imitira poznatu pozu munje koja je karakteristična za najbržeg čovek na svetu, Juseina Bolta.

ČUDESNI BOLT: Pobedio sam samo za sebe

Na pitanje kako komentariše Boltove tri zlatne medalje na nedavnom Svetskom prvenstvu u Pekingu, neuništivi Japanac kaže:

"Još uvek nije trčao protiv mene!"

Mijazaki se, inače, sportom počeo da se bavi u svojim devedesetim, objasnivši to potrebom za novim hobijem nakon što su prijatelji s kojima je igrao društvene igre preminuli.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija