• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: index.hr

08.10.2015

09:23

(VIDEO/FOTO) NASA OBJAVILA originalne fotografije astronauta na Mesecu!

Zanimljivosti

(VIDEO/FOTO) NASA OBJAVILA originalne fotografije astronauta na Mesecu!

Podeli vest

Mnogi sanjaju o putovanju na Mesec. I dok ga gledamo sa Zemlje, čini se gotovo nemoguće da se to zaista i dogodilo. Ipak, NASA je objavila originalne fotografije kako bi odagnala sve sumnje

Na službenoj Flickr stranici projekta Apollo objavljeno je preko 12 hiljada fotografija kojima se dokazuje da je čovek zaista bio na Mesecu, a spektakularne fotografije sada su dostupne svima. Fotografije su inače snimljene Haselblad kamerama koje su bile montirane na grudi astronauta. Zahvaljujući tome, sada i svi ostali mogu uživati u jedinstvenim vizurama iz svemira. 

KLADIONIČAR pogađa ko će prvi stići na Mars!

 

Apollo 17 Commander Eugene A. Cernan drives the Lunar Roving Vehicle (LRV) in a brief checkout prior to loading it with... Posted by Project Apollo Archive on Monday, September 28, 2015



 - Svemirski centar Džonson počeo je s procesom skeniranja originalnih spremnika Haseelblad kamera iz projekta Apollo. Fotografije smo potom obradili, popravili smo boje i osvetljenje i smanjili veličinu slika -  objasnio Kip Teg sa Univerziteta Linčburg u SAD-u koji je vodio ceo projekat preko 10 godina.

 

Crescent Earth as viewed by the crew of Apollo 15. Scan of image AS15-97-13268 courtesy NASA/JSC. Posted by Project Apollo Archive on Wednesday, October 7, 2015

 

 

I zaista, "Mali korak za čoveka, veliki za čovečanstvo", baš kao što je rekao Nil Armstrong kada je prvi put prošetao mesečevom površinom. Bilo je to 1969. godine. A kako je bilo hodati po Mesecu, pogledajte u galeriji.

Damaged Apollo 13 SM Animation by Alex Parker

Damaged Apollo 13 Service Module animated from new gallery photos, by Alex Parker ( https://twitter.com/Alex_Parker ) Posted by Project Apollo Archive on Tuesday, October 6, 2015




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija