• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegram.hr/Informer.rs

14.10.2015

10:19

(VIDEO) GODINAMA ŽIVIMO U ZABLUDI Znate li koje je boje Mesec?

Zanimljivosti

(VIDEO) GODINAMA ŽIVIMO U ZABLUDI Znate li koje je boje Mesec?

Podeli vest

Kada posmatramo Mesec, stičemo utisak da on svetle boje, međutim na internetu se pojavilo detaljno objašnjenje koje ukazuje da je to samo optička iluzija jer je on zapravo tamno sive boje

Čak i kada je Mesec pun, mi stičemo utisak da je svetao jer ne možemo da ga uporedimo ni sa čim drugim osim sa nebom i zvezdama. Kada bismo posmatrali Mesec mimo svog okruženja, shvatili bismo da je zapravo tamno sive boje.

ISPALA GODINE! Nema vode na Marsu! Sve je reklama za film Marsovac?!

Radi se o optičkoj iluziji jer naše oči uzimaju u obzir kontekst onoga što gledamo. Recimo, ako posmatramo automobil koji prolazi ispod mosta, on izgleda kao da je promenio boju zbog svetla, pa deluje tamnije.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
niki

pre 8 godina

Kineski snimci sa meseceve povrsine pokazuju da meseceva povrsina ima boju cigle (narandzsta) i da nije siva .

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija