• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92/informer.rs

25.10.2015

12:20

(VIDEO) BULDOŽEROM GA VADILI IZ VODE Opasna borba čoveka s krokodilom od jedne tone!

Zanimljivosti

(VIDEO) BULDOŽEROM GA VADILI IZ VODE Opasna borba čoveka s krokodilom od jedne tone!

Podeli vest

U divljinama Australije žive tako veliki krokodili, da su neki teški više od tone. Lokalno stanovništvo strahuje od ovih čudovišta, a kada se neko od njih previše približi nekom naselju, može da im pomogne samo jedan čovek: Met Rajt

Njega je u Australiji u emisiji “60 Minuta” ugostio “naše gore list”, voditelj Piter Stefanović koji je sa Rajtom išao u “lov” na krokodile koji su se suviše približili ljudima. 

MOTRE I DOK SPAVAJU! Krokodili uvek drže makar jedno oko otvoreno!

“Bilo je neverovatno. Ovi krokodili su ogromni i vrlo opasni”, rekao je Stefanović. “Prvog dana smo našli ženku od tri metra, ali smo u poslednjih nekoliko dana uhvatili prave džinove – jednog mužjaka dugačkog 4,9 metara i jednog od 5,2. Bio je toliko veliki da nam je trebalo dva sata samo da ga izvučemo iz zamke”. 

Stefanović i ekipa 60 Minuta proveli su nedelju dana leteći helikopterom s Rajtom u potrazi za krokodilima koji moraju da se premeste sa jedne na drugu lokaciju zbog toga što predstavljaju pretnju ljudima. 

Stefanović kaže da su neki od krokodila koje su premeštali bili teški i do 800 kilograma i da su morali da se služe buldožerom i viljuškarom da bi ih izvadili iz vode i ubacili u prikolicu. 

Na području Severne Teritorije u Australiji živi oko 120.000 krokodila. U toku je vrlo žustra debata o tome da li i šta s njima treba učiniti. Mnogi veruju da njihov broj treba da se smanji, dok drugi smatraju da je bolje da ih ljudi ostave na miru.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17