• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sata.hr/Informer.rs

08.01.2016

11:53

(VIDEO) OVAJ DEČAK JE BIO PILOT U 2. SVETSKOM RATU! Najpoznatiji slučaj REINKARNACIJE u istoriji!

Zanimljivosti

(VIDEO) OVAJ DEČAK JE BIO PILOT U 2. SVETSKOM RATU! Najpoznatiji slučaj REINKARNACIJE u istoriji!

Podeli vest

Slučaj dečaka Džejmsa Leiningera jedan je od najpoznatijih slučajeva reinkarnacije u istoriji. On se prisećao života i smrti pilota iz Drugog svetskog rata...

Slučaj dečaka Džejmsa Leiningera jedan je od najpoznatijih slučajeva reinkarnacije u istoriji. On se prisećao života i smrti pilota iz Drugog svetskog rata...

- Gori avion, gori avion, mali čovek ne može da izađe napolje - vikao je dvogodišnji Džejms Leininger u snu. Stravični vriskovi probudili su njegove roditelje.

Anketa

- Sve je podsećalo na scenu iz filma "Egzorcist". Džejms je ležao na leđima, a s rukama i nogama kao da je pokušao da izađe iz nevidljivog kovčega - opisao je tu noć njegov otac Brus.

Noć koja će prethoditi trogodišnjem istraživanju koje će Džejmsove roditelje, katolike, uveriti da je njihov sin reinkarnacija pilota koji je poginuo u Drugom svetskom ratu. Džejmsova priča devet godina kasnije će obići svet u obliku knjige "Preživela duša: Reinkarnacija vojnog pilota iz Drugog svetskog rata".

screenshot

U narednim nedeljama te 2000. godine Džejmsove noćne more su postajale sve intenzivnije i isrpljujuće za malog dečaka.

Dečak je sada vikao sopstveno ime, ali i imena poput "Džek Larsen", "Natoma" i "Corsair". Po danu on je bio sasvim normalan i zaigran dečak koji je samo pokazivao veliki interes za avione. U jednoj prodavnici igračaka majka je Džejmsu pokazala bombu montiranu na jednu maketu aviona.

- Mama, to nije bomba, to je dodatni rezervoar. Avioni tako mogu duže da lete - smireno je objasnio majci. S obzirom da su se noćne more nastavile, roditelji su se ohrabrili i odlučili dečaka da ispitaju o stvarima koje uzvikuje u snu.

- Ko je "mali čovek" - upitala ga je majka. "To sam ja", odgovorio joj je. Na očevo pitanje šta se dogodilo s njegovim avionom objasnio je da je "pogođen i srušen."

screenshot

- Srušili su ga Japanci, oni su na avionima imali veliko crveno sunce - odgovorio im je Džejms. Majka Andrea Brusu je nagovestila mogućnost reinkarnacije što je on ljutito odbacio. To se jednostavno nije uklapalo u njegov sistem verovanja. Nije bilo racionalno.

Na dalje ispitivanje Džejms je roditeljima objasnio da je vozio avion "Corsair" koji je poletao s broda pod imenom "The Natoma". Za Božić 2000. godine Brus je svom ocu kupio knjigu o bitci za Ivo Džimu. Listao ju je i Džejms i zastao na jednoj od fotografija. "Eto, tu su srušili moj avion, tata", pokazivao je Džejms.

Dečakov je otac zavirio u američku vojnu enciklopediju i shvatio da je nosač aviona "The Natoma" zaista učestvovao u američkoj invaziji na Ivo Džimu. Nakon što je dečak čak i danju počeo da razgovara s imaginarnim prijateljem kojega je nazvao Džek Larsen, Brus je svemu odlučio da stane na kraj.

screenshot

Pronaći će tog čoveka, ako postoji, a on će mu sve opovrgnuti. I zaista, Brus je uspeo da dođe do Larsena, ali ne i da demantuje priče koju je njegov sin neprestano ponavljao otkad je progovorio, prenosi 24sata.hr

Larsen mu je ispričao da je njegov prijatelj Džejms Hjuston poginuo u eksploziji kada su mu Japanci pogodili avion. Brus je proverio registar poginulih u Drugom svetskom ratu i među 18 žrtava s Natome našao i ime Džejmsa Hjustona.

Brusova sumnjičavost sada je već bila dobrano načeta. Sasvim ju je pak razbio trenutak kada mu je Džejms sredinom 2001. godine rekao da ga je odabrao "jer je znao da će biti dobar otac."

- Kako to misliš, gde si ti to nas odabrao - upitao je Brus Džejmsa.

- Pa na Havajima, u ružičastom hotelu uz plažu, tamo sam odlučio da ćete me vi vratiti u ovaj svet - odgovorio je dečak. Andrea i Brus tamo su slavili petu godišnjicu braka, pet nedelja pre nego što je Andrea zatrudnela. Džejms je s vremenom otkrivao sve više detalja.

screenshot

Kada su ga upitali zašto je svoje tri akcione figure nazvao imenom Bili, Leon i Valter, odgovorio im je da su ga oni dočekali kad je "došao u nebesa". Brus se opet vratio registru poginulih i među 18 žrtava s Natome našao je i imena Bilija Pilera, Leona Konera i Valtera Devlina.

Njegovi roditelji su napokon uspeli da dođu i do 84-godišnje En Hjuston, Džejmsove sestre. Ona im je pokazala njegovu fotografiju, mladog pilota naslonjenog na avion "Korsair". Mali Džejms i En su se upoznali i ona je bila uverena da on zaista jeste reinkarnacija njenog brata.

Dečak je na kraju i sam upoznao neke od preživelih saboraca i vrlo ih brzo prepoznao, iako je bio malo tužan jer su "svi tako ostarili".

- Cilj moje istrage da saznam šta se događalo s mojim sinom bio je da dokažem da je sve to samo velika slučajnost. Ali, s vremenom sam bio sve bliže nečemu što je vrlo opasno. Osećao sam kao da ruku stavljam u vatru - izjavio je 2009. godine Brus za Daily Mail.

Brus je prihvatio da je njegov sin zaista reinkarnacija pilota iz Drugog svetskog rata, iako se to ne uklapa u katoličku veru.

- Bog nam daje duh koji živi večno. Duh Džejmsa Hjustona došao je nama. Zašto? Ne znam. Neke stvari nikada nećemo saznati - zaključio je Brus.

BEBU U INDIJI proglasili za reinkarnaciju boga (VIDEO)

REINKARNACIJA Petogodišnjak se bori kao Brus Li (VIDEO)

(VIDEO) AUSTRALIJANAC tvrdi da je reinkarnacija Isusa!

Anketa




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Malo morgen

pre 8 godina

Сасвим је могуће. И ја кад сам боравио у иностранству, (службени пут9 у неким местима имао сам утисак да сам ту већ био. Када, не знам.

Saša

pre 8 godina

Jaooo!... Reikarnacija... Jaooo!... breee!!! Letimo nebu pod oblakeee!!! Ej, tutankamonu... Zivota ti pitaj onog! Nobela sta mu je trebalo da izmislja DINAMIT, reci mu da nam je bedu navukao na vrat... (IS) Degenerike! Ako, sretnes Alberta Anstajna, sve ok samo prodji. Cuo sam negde onaj znas sigurno par KIRI... Marija i Pjer... Razveli su se... Idi bre! Reinkarnacija... Cudo!\n

mikac

pre 8 godina

Da a svo vreme je pričao sa imaginarnim prijateljem koji mu je ubacivao u svest sve dogadjaje iz proslosti.Nečisti duh kad izadje iz čoveka i vrati se sa još više njih upisaće u svest malog dečaka dogadjaje iz prošlosti koje su promatrali.A uvek ih ima gde su nesreće,ratovi i ostale pošasti.n

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija