• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

15.01.2016

20:37

OPASAN MOMENAT! Astronautu naprsla kaciga tokom svemirske šetnje!

Zanimljivosti

OPASAN MOMENAT! Astronautu naprsla kaciga tokom svemirske šetnje!

Podeli vest

Dva astronauta, Britanac i Amerikanac, uspešno su povratili deo struje Međunarodnoj svemirskoj stanici, ali je šetnja prevremeno prekinuta zbog curenja vode u kacigi jednog od astronauta

Astronaout američke svemirske agencije NASA Timoti Kopra iznenadio je sve kada je rekao da se u njegovom šlemu nalazi mali mehurić vode, koji se kasnije pretvorio u tanak sloj vode. 

Iz opreza zbog incidenta tokom svemirske šetnje 2013. kada je velika količina vode ušla u kacigu astronauta, Kontrola misije prekinula je šetnju koja je trajala četiri sata i deset minuta umesto planiranih šest sati.

NASA je naglasila da ova situacija nije predstavljala hitan slučaj i da nijedan od astronauta u šetnji nije bio u opasnosti. 

Kopra je odmah rekao da se dobro oseća i naveo da je mehur vode bio dug deset centimetara i postajao sve deblji. Kopra se zahvalio svima na pomoći još dok je bio u komori za vraćanje pritiska. 

Ostali članovi posade čekali su unutra s peškirima da izbrišu vodu koja je, kako se veruje, procurela iz cevi za hlađenje u Koprinom svemirskom odelu. 

REKORDAN BUDŽET ZA NASA: 17,7 milijardi evra!

Italijanski astronaut Luka Parmitano se skoro udavio kada se njegova kaciga napunila vodom koja je curela iz sistema za hladjenje njegovog svemirskog odela u julu 2013. NASA je dodala podloge za apsorbovanje u kacigu i druge mere predostrožnosti za buduće svemirske šetnje. Te mere su pomogle tokom današnjeg incidenta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija