• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

10.02.2016

19:39

(VIDEO) ZA NJEGA NE POSTOJE PREPREKE: Ovo rusko vozilo može da se kreće po bilo čemu!

Zanimljivosti

(VIDEO) ZA NJEGA NE POSTOJE PREPREKE: Ovo rusko vozilo može da se kreće po bilo čemu!

Podeli vest

Kako biste voleli da se krećete gde god želite? „SHERP ATV“ to omogućava zahvaljujući jedinstvenom dizajnu i ogromnim pneumaticima i bez problema prolazi kroz zaleđeno jezero ili savladava prepreke visine 70 centimetara

Poznati tehnolog i inženjer Aleksej Garagašijan prevazišao je sebe, napravivši vozilo, koje teži 1.300 kilograma, a pomoću motora zapremine 1,5 litar i jačine 44,3 konjske snage može da se kreće po vodi, snegu, ledu ili pesku.

Uprkos malom motoru, kreće se 45 kilometara na čas na zemlji, pet i po kilometara na sat u vodi zavisno od vetra. U prvoj brzini, što se podrazumeva pri savladavanju prepreka, može da se kreće brzinom od oko 15 kilometara na sat.

printscreen

Zahvaljujući ogromnim gumama, može i da se okrene u mestu, a u uobičajenu veličinu rezervoara staje 58 litara.

Uobičajena cena je 49.000 dolara, a uz određenu doplatu može da se opremi i generatorom, prikolicom i čvrstim krovom.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Petar

pre 8 godina

Falati boze padobismo Naj.srbinaPutina inace krenulisu bili danas pravoslavce sateraju u misiju rupu ali rodise novi Obilic paje prvo zacepio Erdoganu pasi dokje nama Putina blago nama

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija