• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sta.hr/Informer.rs

13.02.2016

16:18

(FOTO) ČUVALA HAMBURGER I KROMPIRIĆE 6 GODINA: Izgledaju potpuno isto!

Zanimljivosti

(FOTO) ČUVALA HAMBURGER I KROMPIRIĆE 6 GODINA: Izgledaju potpuno isto!

Podeli vest

Žena iz SAD-a je napravila eksperiment kako bi upozorila ljude da pripaze šta jedu. Normalno je da hrana od stajanja istrune, ali ne i ako se radi o Hepi Milu koji jedu deca!

Dženifer Louvdal (33) kiropraktičarka iz SAD-a objavila je na Facebooku fotografiju Happy Meala iz McDonald'sa koji je čuvala zapakovan u kutiji čak šest godina. U njemu se nalaze krompirići i chicken nuggetsi koji sad izgledaju jednako kao kad su kupljeni. Njenu objavu podelilo je skoro 350.000 ljudi.

- Prošlo je šest godina otkad sam kupila ovaj "Happy Meal" u McDonald's. Stajao je u našoj kancelariji sve to vreme i nije trulio niti se raspao. Miriše samo na karton. Napravili smo ovaj eksperiment kako bi pokazali našim pacijentima koliko je nezdrava ova hrana. Posebno za našu decu koja rastu i razvijaju se!! U ovoj hrani ima toliko puno hemikalija! Radije birajte zdravu hranu! Jabuke, banane, šargarepu, celer.... To je prava brza hrana - napisala je uz fotografiju.

MEKDONALDS POD LUPOM! EU razmatra da li je čuveni lanac brze hrane utajio porez!

Dženifer je objavila i fotografiju računa zaheftanog na kutiju na kojem je datum 8. januar 2010. godine.

Evo kako Happy Meal sada izgleda:

facebook.com
facebook.com

Sličan eksperiment uradio je i Islanđanin Hjortur Smarason koji je 2009. kupio poslednji obrok iz Mc'Donald's pre nego je lanac brze hrane zauvek zatvorio svoje restorane na toj ostrvskoj zemlji. Burger i krompiriće čuvao je šest godina, a donirao ih je Nacionalnom muzeju. 'Eksponat' istog izgleda su mu vratili tri godine kasnije. On ga je izložio u svom hotelu u Rejkjaviku gde stoji kao 'spomenik' islandskom McDonald'su, jednoj od retkih zemalja koje nemaju taj lanac brze hrane.

EVO KAKO RUSI BRINU O ZDRAVLJU NACIJE! Nakon odlaska Mekdonaldsa uvode porez na brzu hranu!

Uz Island, Mc'Donalds nemaju ni Bolivija, Crna Gora, Bermudska ostrva, Jamajka, Severna Koreja, Zimbabve, Barbados, Nepal i Mongolija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17