• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jutarnji list

19.03.2016

22:10

ŠOKANTNA ISPOVEST OPSEDNUTOG MLADIĆA: Sotona je urlao iz mene!

Zanimljivosti

ŠOKANTNA ISPOVEST OPSEDNUTOG MLADIĆA: Sotona je urlao iz mene!

Podeli vest

Potpuni muk vladao je u četvrtak u punoj dvorani Nadbiskupskog pastoralnog instituta u Zagrebu kada je na scenu stupio Frančesko Vjasuso, mladić iz Italije koji je napisao knjigu o svojoj borbi sa demonima i egzorcizmu

Knjga “Moje opsednuće” veliki je hit u Evropi, a autor je posetio Hrvatsku gde je pričao zainteresovanim građanima o svojim iskustvima o borbi sa demonima. Njega je predstavio velečasni Milan Dančuo objasnivši da su prava opsednuća retka, zbog čega Crkva egzorcizmima pristupa razborito. 

- Mislim da su svi moji problemi počeli kada sam imao 4 godine i otišli smo u posetu rodbini u Čikago. Kad smo se vratili, počeo sam da osećam probleme s disanjem. Dijagnostifikovana mi je bronhijalna astma. Imao sam sve više zdravstvenih problema koji su se širili po celom telu, a zbog zdravlja sam bio prisiljen da prekinem studije klavira. Tada sam otišao u Međugorje, gde sam odjednom osetio veliku radost- prisetio se Vjasuso početaka bitke s đavolom. 

Tokom molitve pao je sa stolice sav u znoju. Počeo je malo-pomalo da uviđa da ima problema s demonima, a ne zdravljem. U saradnji sa sveštenikom, ocem Mateom, počeli su prvi zvanični egzorcizmi jer je postalo jasno da nema druge. 

- Tada sam počeo da osećam da nešto drugo ima vlast nada mnom. Tokom tih seansi, rekli su mi, da sam udarao sveštenika, te da je iz mog grla stizao urlik ‘Frančesko je moj!’ Počela su opsednuća koja su trajala od šest, osam, pa i do dvanaest sati na dan. Bilo je to strašno teško razdoblje, žena je mislila da sam mentalni bolesnik, a opsednuća su bila sve češća.

Psihijatri su mi prepisivali tablete koje nisu imale nikakvog učinka. Da sam u velikom problemu shvatio sam kada je otac Mateo nakon dugog insistiranja uspeo od demona da dobije odgovor da je u mom telu 27 legija, a jedna legija broji 36.000 demona- ispričao je Vjasuso. 

S demonima se borio punih pet godina. Tokom tog razdoblja prošao je kroz više od četiri stotine obreda isterivanja - egzorcizama. Tokom poslednjeg egzorcizma kojim je konačno oslobođen Sotona je iz njegovih usta vikao kako ga neće prepustiti jer imaju “krvni savez od četiri godine”. To najduže opsednuće trajalo je četiri dana i pet noći, a Vjasusu su se javljale i vizije pape Ivana Pavla II koji ga je bodrio. 

- Sveštenik je govorio Sotoni da ispljune krvni zavet koji ima sa mnom i ja sam počeo pljuvati krv. Bila je to borba za život, ali snaga vere i molitve me je spasila- zaključio je Vjasuso u prepunoj hali pred zgranutim Hrvatima.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija