• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/informer.rs

30.03.2016

12:34

ŠARENA LAŽA! Evo kako da prijateljski obmanete kolege!

Zanimljivosti

ŠARENA LAŽA! Evo kako da prijateljski obmanete kolege!

Podeli vest

Postoji bezbroj situacija u kojima moramo da slažemo kako bi smo posao pogurali u dobrom smeru. Naravno, ovde nije reč o svakodnevnim, konstantnim lažima i obmani kolaga.

Trudite se da koristite "dobre" laži koje će poslužiti da vaš odnos sa kolegama bude bolji, a posao uspešniji. 

1. Nije mi problem da ti pomognem

Sigurni smo da vam kolege često traže pomoć. Iako imate mnogo posla, uvek se potrudite da vašim kolegama pomognete što više možete. Na taj način ćete poboljšati vaše odnose i postaćete prijatelji, a samim tim, vaš posao će funkcionisati bolje. 

2. Svi ste jednako odgovorni za uspeh

Iako ovo možda nije tačno, morate se truditi da vašim kolegama pružite nadu i optimizam kako bi ih pogurali da rade još bolje. Verovatno i vi u svom poslovnom okruženju imate ljude koji rade na različite načine. Neki rade manje, a neki više, ali bitno je da ih, barem jedno vreme, svrstavate u tim i da im pokažete da su zajedno najuspješniji. Timski rad je za posao najbitniji. Ako se nađe pojedinac koji odbija da radi i koji ne želi da učestvuje u timu, onda taj posao nije za njega. 

3. Dosta sam naučio od tebe

Svako od nekoga uči u početku i tako je verovatno bilo i sa vama. Vrlo je važno da vašem mentoru pokažete da ste mu zahvalni i da mu pokažete da njegov trud nije bio uzaludan. Iako možda ovo nije istina, veoma je važno da podižete moral vašim kolegama, a vaš mentor će na ovaj način biti ponosan i zadovoljan. 

4. Vrlo sam uzbuđen zbog ovog posla

Ovo je takođe laž koju ćete morati da izgovorite ako mislite da se zadržite na radnom mestu. Često se dešava da dobijemo zaposlenja koja nam baš mi ne odgovaraju, ali zbog situacije u kojoj se nalazimo, pristajemo da ih radimo. Poslodavcima je veoma bitno da njihovi zaposleni vole to što rade, pa je veoma važno da im to i pokažete. Ako kažete da vaš posao ne volite, malo je verovatno da ćete ga dobiti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija