• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 6yka.com

30.03.2016

13:01

STIVEN HOKING UPOZORIO: Ove tri stvari će uništiti čovečanstvo!

Zanimljivosti

STIVEN HOKING UPOZORIO: Ove tri stvari će uništiti čovečanstvo!

Podeli vest

Stiven Hoking svakako je napoznatiji po radovima iz astrofizike i po naučnopopularnim delima, ali također, redovno upozorava na opasnosti koje prete čovečanstvu

Časopis Physics astronomy izdvojio je tri stvari za koje je Hoking rekao da će dovesti do kraja ljudske civilizacije.

Veštačka inteligencija

Hoking je deo male, ali rastuće grupe istraživača koja je zabrinuta zbog “jake” veštačke inteligencije koja bi mogla konkurisati i nadmašiti ljudsku.

 - Razvoj prave veštačke inteligencije mogao bi značiti kraj čovečanstva -  jasan je Hoking. Njegovo upozorenje bio je odgovor na pitanje BBC-jevog novinara o veštačkoj inteligenciji.

Prošlog meseca, Hoking, Musk i mnogi drugi naučnici i tehnolozi potpisali su otvoreno pismo u kojem upozoravaju na opasnost veštačke inteligencije:

ZAMISLITE DA IDETE KROZ ŠUMU Psiho test koji otkriva sve o vama!

 - Zbog velikog potencijala veštačke inteligencije,izuzetno je važno istražiti kako požnjeti prednosti, a izbeći potencijalne opasnosti''.

Pismo je objavio Institut Future of Life, volonterska organizacija koje nastoji smanjiti pretnje za opstanak čovečanstva.

Ona je prorekla, a svi su počeli da se mole: Najstrašnije predviđanje proročice!

Ljudska agresija

Na pitanje koju bi ljudsku manu želeo da promeni, Hoking je odgovorio da je reč o agresiji:

 - Možda je bila korisna u doba dok smo živeli u pećinama; da bismo dobili više hrane, zauzeli veću teritoriju ili osvojili poželjnijeg partnera, ali sada agresija preti da će nas sve uništiti -  odgovorio je on.

Vanzemaljci

Još 2010. Hoking je rekao da, ako inteligentan vanzemaljski život postoji u svemiru, ne bismo ga hteli sresti.

 - Ako nas vanzemaljci ikad posete, mislim da će ishod biti sličan onom kao kad je Kolumbo prvi put došao u Ameriku, što nije ispalo jako dobro za Indijance".

PRAVI DOSIJE X: Bio sam vladin agent za vanzemaljce!

Napredna vanzemaljska civilizacija mogla bi postati nomadska, a ti putnici bi verovatno hteli da poraze i kolonizuju svaku planetu na koji bi sleteli, analizira Hoking.

 - Ako je tako, ima smisla da iskoriste svaku novu planetu za materijal za gradnju što više svemirskih brodova kako bi mogli nastaviti dalje".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija