• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/informer.rs

06.04.2016

12:18

KO PEVA ZLO NE MISLI! Jedna strofa dnevno za puno pozitivne energije!

Zanimljivosti

KO PEVA ZLO NE MISLI! Jedna strofa dnevno za puno pozitivne energije!

Podeli vest

Jedna studia je pokazala da osobe koje tokom dana za svoj "groš" otpevaju makar jednu strofu omiljene pesme, šire pozitivnu energiju oko sebe. Ova navika se odražava dobro i na misli

Ne kaže se bez razloga "Ko peva, zlo ne misli". Osobe koje makar jednom dnevno otpevuše bar i refren svoje omiljene pesme u društvu se smatraju dobricama i onima koji oko sebe šire pozitivnu energiju. Na taj način oni od sebe i drugih teraju negativne misli.

Mnoge studije su sprovedene na ovu temu. Jedna od njih rađena u Nemačkoj pokazala je da ovim putem organizam stvara antitela koja disajne organe štite od infekcija i alergija. U ovoj studiji je učestvovalo oko 30 pevača amatera, koji vole da zapevaju na bilo kom mestu.

NISTE SREĆNI u svom DOMU? 6 tačaka na kojima se skuplja NEGATIVNA energija!

Pored prevencije infekcije na ovaj način opuštate telo kao da ste pešačili ili meditirali, osim toga pravilno dišete i na taj način povećavate protok kiseonika i time poboljšavate svoju cirkulaciju.

- Gotovo se isti efekat postiže pevanjem i jogom, najbolje praktikovati horsko pevanje, jer obe aktivnosti zahtevaju pravilno disanje i pomažu da se opustite. To ima pozitivan uticaj na nervni sistem kao i rad srca - objasnio je dr Bjorn Vikhof.

Da bi dokazao tezu da Ko peva, zlo ne misli mladi pljačkaš koji je tokom pljačke u kojoj je uperio pištolju nevinu osobu otpevao je Sorry od Adel kako bio iskazao svoje kajanje zbog zločina

MLADI LUK U SLUŽBI ZDRAVLJA Zbog ljutog se lakše diše!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17