• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Net.hr/Informer.rs

10.04.2016

09:14

(VIDEO) USVOJILA GLUVONEMOG DEČAKA! Ono što je uradila pre nego što je oslepeo je neverovatno!

Zanimljivosti

(VIDEO) USVOJILA GLUVONEMOG DEČAKA! Ono što je uradila pre nego što je oslepeo je neverovatno!

Podeli vest

Moli Sano, učiteljica znakovnog jezika iz Australije i njen gluvonemi suprug Kris, tokom posete Kini dobili su želju da usvoje dete. Kada su ugledali fotografiju malog dečaka koji je gluvonem, rodila se ljubav na prvi pogled

Godine 2014. jedna Kineskinja je rodila dečaka koji je bio gluvonem. Ona i njen suprug nisu imali novac za njegovo lečenje, nisu imali ni kuću. Osam godina kasnije, par je dobio drugo dete. Slomili su se kada su saznali da je i to dete gluvonemo. Kako nisu mogli da drugom sinu pruže pomoć koja mu je bila potrebna, otac ga je napustio kada je dečak imao samo šest nedelja.

Pored dečaka stajala je jedna dirljiva poruka: 

- Mislio sam da će mi život vremenom postati mnogo bolji ako budem marljiviji, ali Bog nema milosti prema nama. Preklinjemo vas, spasite ovo siroče - pisalo je u poruci koja je bila među dečakovim papirima u sirotištu, piše "LittleThings".

Nedugo zatim, žena po imenu Moli naišla je na mutnu, crno-belu fotografiju siročeta. Moli Sano, učiteljica znakovnog jezika iz Australije i njen gluvonem suprug Kris, tražili su u Kini dete koje bi mogli da usvoje. Kada je ugledala fotografiju, to je bila ljubav na prvi pogled - ko bi bolje odgajao to dete od Moli i njenog supruga, koji znaju kako treba da se ponašaju prema gluvonemom detetu?

(FOTO) BRITANSKA STARLETA ŠOKIRALA JAVNOST: Da sam znala da je dete slepo abortirala bih!

Moli je otputovala u Kinu, nazvala dečaka Benet i odlučila da ga povede sa sobom u SAD. Bila je spremna da se suoči sa Benetovom dijagnozom - Ušerovim sindromom, genetskim poremećajem zbog kojeg će do odrasle dobi biti gluvonem i slep.

Prošle su tri godine otkad su Moli i njen suprug usvojili Beneta. Usprkos njegovoj dijagnozi, on je veseo, aktivan i voljen dečak, a ima i sestricu.

Ali, nešto je tu nedostajalo. Moli nije mogla tek tako da zaboravi poruku koju je njegov otac ostavio kraj Beneta kada ga je ostavljao u sirotištu.

Početkom 2016., Moli se vratila u Kinu sa Benetom. Odlučila je da pronađe njegove biološke roditelje i upozna ih pre nego dečak potpuno oslepi. Ne samo da je želela da Benet vidi svoje roditelje, već i da oni vide kako je njihov sinčić dobro zbrinut i voljen.

Znala je da će ih teško pronaći pa je tražila pomoć lokalne televizijske stanice, a vest o potrazi za dečakovim roditeljima uskoro se proširila i društvenim mrežama.

US mother finds adopted son's Chinese birth parents on fifth day

Molly Sano traveled from the United States to China to find her adopted son's biological parents, hoping her public pleas for help would allow her to reunite the boy with his family before an incurable genetic disorder robbed him of his sight. Did she find them? Will the boy meet with them? Read more about the story: http://bit.ly/1ZNVd61 Posted by China Daily on Wednesday, January 20, 2016

A onda se dogodilo čudo: lekar koji je dijagnostikovao Benetu genetski poremećaj nakon rođenja video je vest na televiziji i kontaktirao njegovu biološku majku.

U početku, Benetova biološka majka se bojala da se javi jer je mislila da je ili da će biti u nevolji, ali kada je shvatila kako su Moline namere čiste, pristala je da se sretne s njima.

USVOJENO Kazne za roditelje koji ne budu vakcinisali decu do 150.000 dinara!

Nakon nekoliko sati, Moli i Benetova biološka majka našle su se i razgovarale.

- Njegova biološka majka je neprestano ponavljala kako sa mojom porodicom Benet ima bolji život nego što bi imao onde - rekla je Molo.

Ponovno okupljanje bilo je upravo ono čemu se Moli nadala - umirila je i sebe i Benetove biološke roditelje.

(VIDEO) UKRALI JOJ BEBU IZ PORODILIŠTA Majka prepoznala svoje dete nakon 18 godina!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija