• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: index.hr/informer.rs

22.04.2016

21:28

ZA BOLJI UKUS I UGOĐAJ! Ovih 9 stvari o alkoholu sigurno niste znali!

Zanimljivosti

ZA BOLJI UKUS I UGOĐAJ! Ovih 9 stvari o alkoholu sigurno niste znali!

Podeli vest

Ukoliko ste mislili da je ispijanje alkohola samo to, pogrešili ste. Kako bi sebi priredili što bolji ugođaj obratite pažnju na ovih 9 najčešćih grešaka koje ljudi prave prilikom čuvanja i konzumiranja alkoholnih pića

1. Vino se ne stavlja u frižider

Što je vino hladnije, to bolje pokazuje svoju svežinu, dok toplije vino bolje demonstrira koliko je alkoholno. Ako je vino duži period u frižideru, najbolje bi bilo da ga pre posluživanja ostavite 15-ak minuta na sobnoj temperaturi da se bar malo zagreje.

(VIDEO) UVRNUTO! So u nos, tekilu i grlo, a limun...!

2. Šampanjac se ne otvara okretanjem pluta, već flaše

Prilikom otvaranja flaše šampanjca grlo boce bi trebalo obuhvatiti rukom, a palac staviti na plutu. Drugom rukom uhvatite dno boce i počnite polako da je okrećete. Što je flaša hladnija to je manji pritisak, i samim tim su šanse za nered mnogo manje.

3. Na suncu se pivo pije iz flaše, ne iz limenke

Čim je pivo izloženo svetlosti hemijski porces koji se u njemu odvija uništava aromu ovog pića.

4. Alkoholna pića se ne piju topla

Ukoliko žurite i nemate vremena da ohladite vaše piće u frižideru na ovaj način ćete to uraditi brzo i efikasno. Kiblu ili kofu napunite ledom i vodom i u nju dodajte šaku krupne soli. Zatim stavite bocu u kofu tako da voda dođe do njenog grla i držite 10-20 minuta.

CVETA ŠVERC! Na srpskom tržištu se godišnje nelegalno proda 60 miliona litara brlje!

5. Votka sa ukusima

Umesto kupovne votke sa ukusima bolje je da napravite vaš sopstveni miks. U votku ubacite voće i ostavite da odstoji preko noći.

6. Čašu sa vinom uvek punite do vrha

Umesto što jednu čašu napunite do vrha razdelite to vino na dva dela. Vino u prepunoj čaši ne može tako dobro da razije svoju aromu, previše se zagreva i nema ukus koji bi trebalo.

7. Brinete o redosledu kada mešate pića

To je potpuno besmisleno. Ono što je bitnije jeste vaša odgovornost odnosno kontrola i granice na koje se često zaboravlja.

8. Tekila, limun i so

Tekilu zapravo treba samo srknuti. Ukoliko se konzumira kvalitetna tekila njen ukus će biti sasvim zadovoljavajuć i bez dodataka.

9. Nikada ne promućkate i ne pomirišete vino pre upotrebe

Mućkanje ponekad može da poboljša aromu i ukus vina. Na taj način se molekuli kiseonika mešaju da molekulima vina pa se ukus pojačava. Neki profesionalci to rade pre svakog gutljaja. Bez mućkanja vaše vino će vam podariti samo 50 posto njegovog mirisa i ukusa.

NE ZAVARAVAJTE SE! Alkohol vam neće produžiti život!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija