• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

10.05.2016

19:25

ČUDO IZ INDIJE: Još jedna žena sa preko 70 godina postala majka!

Zanimljivosti

ČUDO IZ INDIJE: Još jedna žena sa preko 70 godina postala majka!

Podeli vest

Indijska žena, koja se porodila sa 72 godine, izjavila je danas da "nije previše stara da postane majka" dodajući da je tek sada "njen život potpun"

Daljinder Kaur rodila je dečaka nakon dve godine lečenja na klinici za plodnost, u severnoj državi Harajana, sa svojim 79-godišnjim suprugom.

Kaur rekla da je u braku 46 godina i da su ona i njen suprug "skoro izgubili nadu da će ikada postati roditelji".

- Živeti sa tim da ne možete da imate dete kod nas znači da ste suoceni sa podsmehom, jer se neplodnost doživljava kao prokletstvo od boga - rekla je sveža majka koja je zagazila u osmu deceniju života.

Kaur veruje da je "Bog čuo njihove molitve". Ona kaže da je sada puna energije i da joj njen suprug puno pomaže oko bebe, prenosi AFP.

(FOTO) NAKON 27 SATI: Doživela najjači orgazam i rodila dete!

Kaur je lekarima rekla da ima "oko 70 godina" što je uobičajeno za Indijce, jer većina nema krštenicu. U klinici je ustanovljeno da je majka napunila 72 godine. 

Lekari iz klinike u kojoj se Kaur lečila kažu da je fetus začet vantelesom oplodnjom, spajanjem jajne ćelije i spermatozoida tog para, bez učešća mlađih donatora. Beba je zdrava i jaka, i zadržana je na klinici samo zbog male težine - dva kilograma po rođenju.

Kaurin muž, Mohinder Sing Gil, koji poseduje farmu izvan Amritsara, rekao je da ne brine o svojim godinama, rekavši da će bog paziti njegovo dete, kojem su dali ime Arman.

- Ljudi stalno pitaju šta će biti sa detetom kad umremo. Ali mi apsolutno verujemo u boga. Bog je svemoguć i sveprisutan, on će se pobrinuti za sve - rekao je 79-godišnji otac za AFP.

Anurag Bišsnoi, načelnik klinike, rekao je da je u početku bio skeptičan oko oplodnje, ali su testovi pokazali da je Kaur u stanju da iznese trudnoću.

GURU VASPITAČICA: Decu treba naučiti da NE MOGU dobiti sve i odmah!

- Prvo sam pokušao da izbegnem ovaj slučaj, jer je izgledala vrlo slaba. Onda su stigli neverovatni rezultati testova po kojima ona nema razloga da ne iznese zdravu trudnoću - rekao je doktor AFP.

Ovo nije prvi ovakav slučaj u Indiji. Žena iz Utar Pradeša je 2008. godine rodila blizance, takođe sa 72 godine. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17