• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mondo.rs/informer.rs

15.05.2016

14:48

ZAJEDNIČKE OSOBINE: Natprosečno ste inteligentni, ukoliko...

Zanimljivosti

ZAJEDNIČKE OSOBINE: Natprosečno ste inteligentni, ukoliko...

Podeli vest

Osobe koje imaju viši koeficijent inteligencije uglavnom imaju neke zajedničke crte. Evo do kojih zaključaka su došli naučnici...

Svirate neki instrument

Muzika podstiče razvoj mozga na više nivoa. Naučnici smatraju da deca koja uče da sviraju neki instrument od malena, postižu bolje rezultate na testovima inteligencije.

Nastarije ste dete u porodici

Istraživanje je pokazalo da je najstarije dete obično najpametnije i da to ne nema veze sa genetikom. Testirano je 250 hiljada osoba starih između 18 i 19 godina koja su pokazala da u proseku prvorođeno dete ima IQ 102, sledeće dete 100, a treće 99.

KOSMIČKE KOMBINACIJE! Najbolji horoskopski parovi među kojima vlada najjača strast!

- Genetika nema veze s tim, stvar je do odnosa roditelja i dece, odnosno njihovog odnosa s prvim detetom - kažu naučnici.

Vitki ste

U istraživanju koje je rađeno 10 godina stručnjaci su davali testove inteligencije ispitanicima tokom dužeg vremenskog perioda. Rezultati su pokazali da kako se ispitanicima povećavao obim struka, tako im se smanjivao IQ.

Public

Čuvate mačku

Osobe koje vole više pse od mačaka su društvenije, a oni koji su se opredelili da čuvaju mačku ostvaruju bolje rezulatet na testovima inteligencije.

MAČ SA DVE OŠTRICE! Dobre i loše strane ambicija!

Majka vas je dojila

Deca koja sisaju majčino mleko rastu u pametniju decu. Čak tri hiljade klinaca koja su pila mamino mleko u prvim mesecima života imaju veći IQ od onih koji nisu.

Visoki ste

Na Priston univerzitetu objavljena je studija koja je pokazala da viši ispitanici postižu bolje rezultate na testovima inteligencije. Ovo je uočeno i kod dece i odraslih.

Public

Naginjete na "levo"

Reč je o vezi između političke naklonosti i inteligencije. Stručnjaci su na temelju analize velikih količina podataka zaključili da što više naginjete levici, vaš IQ je viši.

Često brinete

Verovali ili ne, ako vas mnogo toga muči i brinete se stalno, verovatno ste jako inteligentni, tvrde neke studije.

PRIRUČNIK SEKSI POJMOVA! Evo šta je dopelbenger!

Zabavni ste, duhoviti

Ako se ljudi dobro osećaju u vašem društvu i ako uspevate da ih nasmejete, velika verovatnoća je da je vaš IQ viši od proseka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija