• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

18.05.2016

09:49

(FOTO) OVO JE NAJVEĆI DIJAMANT NA SVETU! Šta mislite, koliko vredi?

Zanimljivosti

(FOTO) OVO JE NAJVEĆI DIJAMANT NA SVETU! Šta mislite, koliko vredi?

Podeli vest

Najveći svetloružičasti kruškasti brušeni dijamant na svetu prodat je na aukciji za rekordnih 31,56 miliona dolara (27,88 miliona evra), saopštila je u Ženevi aukcijska firma Sotbi

Dva ponuđača borila su se telefonom pred 150 konkurenata na aukciji u jednom luksuznom hotelu u Ženevi u utorak uveče.

- Ovo je novi rekord za ružičasti dijamant, to je najviša cena do sada - izjavio je šef Odeljenja za nakit Sotbisa Dejvid Benet, navodeći da je kupac iz Azije.

JEDINSTVENA PRILIKA! Dijamantski prsten Širi Templ na aukciji za 35 miliona dolara!

Sotbis je dijamant od 15,38 karata, postavljen na prsten, procenio na izmedju 28 i 38 miliona dolara, nazvavši ga "izuzetnim".

Nadjen pre pet godina u rudniku u Južnoj Africi, dijamant je brusio prodavac, firma "Kora International", iz Njujorka.

(VIDEO) BOLESNO! Ove patike koštaju - 4 MILIONA DOLARA!

Kamen nazvan "Jedinstveni ružičasti" (Unique Pink), ima sertifikat Američkog Gemološkog instituta (GIA) čime je potvrdjeno da ima najpoželjniju nijansu ružičaste boje i "neuporedivu bistrinu". 

Beta

Od svih dijamanata koje godišnje proceni GIA, samo tri odsto ima najvišu ocenu boje i manje od pet odsto od toga je ružičasto, a tek neznatan broj od tih pet odsto ima i vrhunsku bistrinu.

Međutim, rekordnu cenu po jednom karatu za ružičasti dijamant drži kamen od pet karata, prodat u Hong Kongu decembra 2009. godine za 10,8 miliona dolara ili 2,15 miliona po karatu.

10 SLAVNIH CITATA LIZ TEJLOR: Velikim devojkama trebaju veliki dijamanti!

U utorak Sotbis je prodao još jedan kruškasti dijamanat, svetloplav, težine 7,32 karata, za 17,1 milion dolara. Nekoliko dragulja medjutim nije prodato, medju kojima dva rubina iz Burme - jedan od 34,86 karata i drugi od 7,03, kao i dva ružičasta dijamanta.

Danas će britanski kuća Kristis izneti na aukciju dijamant "Plavi Openhajmer" (Oppenheimer Blue), težine 14,62 karata, procenjen na između 38 i 45 miliona dolara.

Kristis kaže da je to "najveći svetloplavi dijamant do sada ponudjen na aukciji. Pripadao je Britancu Ser Filipu Openhajmeru (1911-1995) koji je vladao svetskim tržištem dijamanata skoro 50 godina, preko firme De Bers (De Beers).


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija