• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: buzzfeed.com/Informer.rs

24.05.2016

20:48

KAKO IZGLEDA SMRT: Ovo su znakovi da je kraj blizu!

Zanimljivosti

KAKO IZGLEDA SMRT: Ovo su znakovi da je kraj blizu!

Podeli vest

Smrt je oduvek bila aktuelna tema, verovatno zato što i dalje krije toliko nepoznatog. Međutim, uz nauku koja je toliko napredovala ipak možemo da saznamo šta se dešava u telu u tim presudnim trenucima

1. Neposredno pre smrti

Znakovi da je osoba blizu kobnog trenutka podrazumevaju kratak dah, depresiju, anksioznost, pospanost, umor, mentalna konfuzija, zatvor ili nevoljno vršenje nužde, mučnina, odbijanje hrane i piće...

Što je smrt bliža to je telesna temperatura niža, koža menja boju, postaje tamnija ili crvenkasta, a srce počinje da radi sve sporije.

MISTERIOZNA SMRT TOKOM SEKSA! Obdukcija utvrdila da je deda koji je popio vijagru imao i prelom pršljena!

Narodno verovanje

U narodu kruži verovanje da kosa i nokti nastavljaju darastu nakon smrti, ali naučnici kažu da to nije istina. Telo dehidrira nakon smrti, zbog čega se koža povlači. Zbog toga dolazi do iluzije da kosa i nokti rastu.

Često se dešava da da osoba prestane u potpunosti da diše, pa usledi onaj poslednji samrtni roptaj. Reč je o glasnom disanju, koje zvuk ne može da opiše.

2. Srmt

U trenutku kada nas je osoba zauvek napustila oči pokojnika postaju staklaste. Srce staje, a 20 do 30 sekundi posle toga gasi se i mozak.

Kada osoba umre često dolazi do nekontrolisanog lučenja urina i fekalija. Ovo zavisi koliko je hrane i pića osoba konzumirala u danima pre smrti.

PLAKANJE OD SMEHA! Rešite test i saznajte da li ste pod uticajem crne magije!

3. Posle smrti

Prvo počinju da odumiru ćelije mozga, a onda sledi odumiranje ostalih tkiva. Krv prestaje da cirkuliše jer je srce više ne pumpa.

Nekoliko sati posle smrti nastupa mrtvačka ukočenost.

Pošto osoba prestane da diše, mitohondrije u njenim ćelijama prestaju da proizvode adenozin-trifosfat molekule, koji su neophodni za stvaranje energije, bez koje ćelije odumiru.

Bakterije koje nisu opasne dok je osoba živa kreću u akciju, i dolazi do razgradnje tkiva i stvaranja zelene tečnosti i gasa koji imaju jako neprijatan miris, što pokazuje da je telo počelo da se raspada.

Među komponentama koje izazivaju smrad nalaze se i putrescin i kadaverin, jedinjenja koja sadrže sumpor zbog kojeg se javlja neugodan miris trulih jaja.

Vremenom telo počinje da se nadima i postaje potpuno crno, ali je tada uveliko sahranjeno.

ŠTA ZNAČI SMIRENOST SRCA? Smirenjem do vrline nad vrlinama


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija