• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Daily Mail

07.06.2016

10:30

OTKRIVENA TAJNA PORODICE HITLER! Nepoznati detalji o svetskom diktatoru!

Zanimljivosti

OTKRIVENA TAJNA PORODICE HITLER! Nepoznati detalji o svetskom diktatoru!

Podeli vest

Adolf Hitler imao je mlađeg brata sa posebnim potrebama, tvrdi jedan nemački istoričar

Dugo se smatralo da je Adolf rođen kao četvrto dete u porodici sa šestoro potomaka, ali novi dokumenti pokazuju da je zapravo bio treći. 

BOLJE DA SE DRŽAO ČETKICE Ovako je slikao Hitler! (FOTO)

Oto Hitler rođen je tri godine posle Adolfa, ali je umro od hidrocefalusa, otoka mozga, posle samo nedelju dana života. 

Roditelji nacističkog lidera Klara i Alojz imali su Gustava, Idu, Adolfa, Ota, Edmunda i Paulu, ali je samo dvoje doživelo odraslo doba. 

Gustav i Ida umrli su od difterije kao deca i to pre Adolfovog rođenja, dok je Edmund umro od boginja u šestoj godini.

DIKTATOR VEGETARIJANAC Šta su voleli da jedu Hitler i Musolini?

Sve dosad, mislilo se da je Oto rođen i umro 1887, dve godine pre Adolfovog rođenja 20. aprila 1889. i to na osnovu intervjua sa najmlađom Hitlerovom sestrom Paulom iz 1945. 

Međutim, novi podaci iz austrijskog grada Braunau na Inu u kom je Hitler rođen, pokazuju da je on bio treće dete u porodici. 

Do tog otkrića došao je nemački istoričar Florijan Kotanko, koji je istraživao rodoslov porodice Hitler. 

 - Zaključak mnogih Hitlerovih biografa o Adolfovom mentalnom razvoju, koji je navodno imao posebnu pažnju svoje majke Klare, kao jedino preživelo dete nakon smrti troje braće i sestara, više ne drži vodu. Kako se trogodišnji Adolf Hitler nosio sa rođenjem i smrću brata? -  pita se istoričar. 

Među drugim otvorenim pitanjima je i da li je Hitler bio svestan bratovog stanja i da li je to uticalo na njegovu ličnost. 



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija