• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Indipendent/Informer.rs

10.06.2016

18:03

POMOZIMO MU: “Ja sam pedofil, pomozite mi da umrem”

Zanimljivosti

POMOZIMO MU: “Ja sam pedofil, pomozite mi da umrem”

Podeli vest

Jedan Belgijanac kog privlače mladi muškarci i dečaci želi da se podvrgne eutanaziji, jer ne može da živi sa svojom seksualnošću

Ovaj 39-godišnji inženjer, koji je govorio za BBC pod pseudonimom “Sebastijan”, kaže da je njegova seksualnost “nepodnošljiva”. 

- To je stalna patnja. Kao da sam zatvorenik svog tela - rekao je on. 

- Ne mogu da izlazim napolje. Stalno je prisutan osećaj stida. Umoran sam od toga da me privlače osobe koje ne bi trebalo da me privlače. To je suprotno od onoga što želim. 

Eutanazija je legalizovana u Belgiji 2002. i dopušta se u slučavima “stalne i nepodnošljive fizičke ili mentalne patnje”.

(VIDEO) UBISTVO IZ MILOSRĐA! Da li ste za to da eutanazija bude ozakonjena u Srbiji?

Samo u 2013. registrovano je 1.807 eutanazija, a već 2015. taj broj porastao je na 2000. 

I eutanazija, koju sprovodi isključivo lekar i asistirano samoubistvo, odnosno čin namernog pomaganja drugoj osobi da sebi oduzme život, nelegalni su u većini država sveta. 

Sebastijan je započeo dugi proces dobijanja saglasnosti za eutanaziju letalnom injekcijom, dobivši dozvolu jednog lekara. U psihijatrijskim slučajevima, tri lekara moraju se složiti o toj proceduri a dvojica u slučaju fizičke bolesti. 

Sebastijanu je smrt na umu još od detinjstva. 

- Celi moj život me je vodio do ove odluke. Moja majka je imala demenciju i mentalno nije bila u redu - rekao je on, dodajući da su članovi njegove porodice bili strogi katolici koji su se žestoko protivili homoseksualnosti. 

- Bio sam usamljen, povučen i fizički sputan. Plašio sam se da idem napolje, da stalno budem okružen ljudima.

REGISTAR PEDOFILA U SRBIJI POČEO DA RADI! Upisane prve četiri osobe po Marijinom zakonu!

Kada je imao 15 godina, zaljubio se u dečaka svog uzrasta. Međutim, nije mogao da prihvati svoju seksualnost i smatrao ju je “nepodnošljivom”. 

- Dva puta sam se zaljubio kasnije: u 18-godišnjaka i 22-godišnjaka. Osećao sam olakšanje što sam sposoban da se zaljubim u mladiće koji su izašli iz adolescencije - kaže on. 

- Uprkos tome, ova seksualna orijentacija je nepodnošljiva za mene. Ne mogu da je podnesem i nikad neću moći. 

Iako se lečio 17 godina i dalje ga privlače adolescenti. Priznao je da je gledao slike dečaka i mladića, ali da nikad nikog nije seksualno napao. 

Nakon pokušaja samoubistva, rekao je lekarima da smatra da je pedofil, ali kaže da oni nisu prihvatali njegovu samodijagnozu. 

- Rekli su mi: ‘Izmišljaš. Nastavi sa svojim životom’ i da nisam pretnja deci - rekao je on. 

- Proveo sam četiri godine u psihijatrijskoj bolnici. Bio pacijent osam psihologa, četiri psihijatra i jednog seksologa. Čak sam se predao policiji 2014. a oni me uputili na drugog psihologa - kaže Sebastijan.

NAJGNUSNIJI SLUČAJ PEDOFILIJE U ISTORIJI! Britanac silovao više od 200 dece, MEĐU NJIMA I BEBE OD 6 MESECI!

On tvrdi da društvo ne razume patnju pedofila. 

- Nikad nisam želeo da naškodim deci. Nemam taj impuls - kaže on. 

- Više je reč o ljubavi, ali društvo se s pravom protivi takvim vezama, tako da ne želim ništa više. Samo me pakao čeka. 

Latifa Benari, osnivač udruženja L’Ange Blue u Francuskoj koje nudi pomoć pedofilima da spreče nanošenje zla drugima, kaže da ju je Sebastijan kontaktirao mejlom pre oko šest meseci i tražio od nje da mu pomogne da umre. 

Međutim, Benari se nada da će on ipak pristati da živi. 

- Pedofilima je potrebna alternativna struktura koja ih ne osuđuje. Kada mu nije pomoglo tako mnogo psihologa, to znači da su omanuli u svojim dužnostima
- kaže ona.

(VIDEO) PEDOFILIMA NIKAD LAKŠE DO ŽRTVI! Evo koliko su deca naivna!

Prošlog meseca je jedna žrtva seksualnog zlostavljanja u tinejžerskim godinama dobila pravo na eutanaziju u dvadesetim godinama života, jer nije mogla da se izbori sa postraumatskim stresom, anoreksijom i hroničnom depresijom. 

Lekari su prosudili da je “potpuno kompetentna” i da “depresija kao ni drugi poremećaji raspoloženja nisu uticali na njenu odluku”. 

Ova zemlja je 2014. postala jedina na svetu koja je legalizovala eutanaziju dece, dozvolivši lekarima da okončaju život teško bolesnoj deci u terminalnim fazama. 

Većinu slučajeva, pak, čine stariji ljudi koji pate od teških neizlečivih bolesti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija