• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: dailymail.co.uk/informer.rs

19.06.2016

13:02

SKUPO I BOLNO: Šta muškarac treba da prođe da bi postao žena?

Zanimljivosti

SKUPO I BOLNO: Šta muškarac treba da prođe da bi postao žena?

Podeli vest

Da bi više ličio na ženu, Brus je morao da prođe hormonsku terapiju, brušenjem smanji adamovu jabučicu i čelo, doda grudi i poveća kukove mastima

Transformacija Brusa u Kejtlin Džener pomogla je mnogima koji su se osećali kao on/a da se odvaže na taj korak. Podigla je i svest o njihovoj borbi i pomogla običnom čoveku da bolje razume šta ljudi zarobljeni u svom telu proživljavaju.

ŽELITE ZAJAM? Može, pošaljite gole fotografije!

Međutim, da bi postali ono što žele i promenili pol potrebno je godinu do dve konstantnog rada na telu. Nužna je hormonska terapija koja smanjuje rast dlaka po licu i podstiče rast grudi. Potrebno je sakriti adamovu jabučicu i učiniti telo ženstvenijim. Kako to učiniti otkrio je dr. Foud Hamza, kozmetički hirurg. Svi njegovi klijenti najpre prolaze opširnu psihološku procenu. Kada postanu spremni, on počinje da radi na promeni njihovih tela.
APfoto

Ovaj izuzetno skup proces najčešće počinje liposukcijom abdomena kako bi postigli što uži struk i smanjili ravnu liniju muškog tela. Potom premeštaju masnoće iz zadnjice u kukove, takođe kako bi se dobio ženstveniji izgled. Obično se te dve operacije izvode odjednom. Za ovaj zahvat se često odlučuju i žene koje žele da postignu ultimativnu figuru peščanog sata. Povećanje grudi je takođe jedna od prvih operacija.

(VIDEO) PONAVLJAMO, NIJE KINESKI: Lažni japanski Tramp je nešto najluđe što ćete danas videti!

Potom kreće rad na licu. Muškarci obično imaju izbočenije čelo od žena pa ga treba malo smanjiti i oblikovati, ističe dr. Hamza. Zatim se smanjuje adamova jabučica posebnim svrdlima. Muškarci koji imaju izraženu vilicu takođe moraju da prođu postupak ublažavanja tog izgleda. Smanjuje se i nos da bude manji i uži.

APfoto

- Pacijenti moraju da shvate da nakon ovih operacija nema povratka, pogotovo kada je reč o feminizaciji lica. Uvek se trudim da dovoljno vremena provedem s pacijentima i pre i posle operacije kako bih se uverio da su pozitivno reagovali na postupak - ispričao je dr. Hamza.

STARA KINESKA TVRDNJA: Evo šta oblik stopala govori o vašem karakteru!

Transformacija je dug proces i veliko mi je zadovoljstvo kad znam da sam imao određenu ulogu da se moji pacijenti osećaju napokon dobro u svojoj koži, po prvi put u životu, zaključio je doktor za Daily Mail.  


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija