• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sata.rs/informer.rs

04.07.2016

17:55

(VIDEO) ODREKLA SE SVEGA ZBOG SNA! Diplomu Fizičkog fakulteta ostavila po strani zbog PLESA OKO ŠIPKE!

Zanimljivosti

(VIDEO) ODREKLA SE SVEGA ZBOG SNA! Diplomu Fizičkog fakulteta ostavila po strani zbog PLESA OKO ŠIPKE!

Podeli vest

Beograđanka Nataša Belić (30) odlučila je da diplomu Fizičkog fakulteta ostavi po strani i počne da se bavi pole densom, plesom oko šipke

Nataša iza sebe ima pregršt nagrada, dvostruki je šampion u fizici, bila je među najboljim studentima, završila je teorijsku fiziku, radila na Mašinskom fakultetu i rektoratu Beogradskog univerziteta, ali sve one godine bavljenja naukom, pobedila je ljubav prema plesu oko šipke.

- Plesom se bavim negde oko pet godina. Saznala sam sasvim slučajno, krenula da istražujem iz radoznalosti i iste sekunde se zaljubila. Šipka ima neku posebnu stigmu, to je sportska disciplina protkana plesom, a ta sreća dok visite u vazduhu je neprepričljiva - kaže za 24 sata Beograđanka.

(VIDEO) SVAKA ČAST Pogledajte šta ONA MOŽE DA IZVEDE iako je trudna!

Nataša je jednog dana kupila šipku, namontirala je u stanu i počela sama da vežba. Išla je na razne radionice po Evropi i šire, završila obuku, vežbala satima, a onda krenula i na takmičenja. Osvojila je mnoge nagrade, postala prvakinja Evrope, uskoro će predstavljati Srbiju na svetskom takmičenju u plesu oko šipke, a samim tim postati i prva koja će odvesti našu zemlju na neko takvo takmičenje.

- Pre nego što sam ušla u ovaj svet, i nisam bila u nekoj zavidnoj formi. Danas dosta vremena provodim trenirajući, a u sali sam otprilike jedno šest, sedam sati, treniram, ali i podučavam druge. Pole dance je veseo način da se smrša i zategne, ne morate da se gnjavite i da skakućete satima, a da vam se onda ništa ne vidi. Ovaj sport je nešto dečje, osećate se kao nindža kad savladate neke pokrete - objašnjava Nataša.

Kako kaže, postoje tri vrste ovog igranja, sportski, plesni i erotični, dok se u njenoj školici "Ariel Arts" praktikuju prvenstveno prva dva.

- Razlika između sportskog i plesnog plesa oko šipke je ista kao i razlika između sportskog i umetničkog klizanja. Jako je bitno koji se elementi rade, svim koreografijama pristupamo skoro gimnastičarski, imamo treninge snage, fizičke treninge, jednom rečju sve što je potrebno da bi se radilo na ovoj spravi - ističe ona.

Nataša smatra da plesom na šipci može svako da se bavi, a ona podučava devojčicu koja ima osam godina, ženu koja ima 45, ali i muškarce.

(VIDEO) MUŠKARAC PLEŠE OKO ŠIPKE! Dame, prijatan vam ostatak dana!

Mnogi misle da je to sport samo za žene, da je to orijentisano samo na erotiku, i baš zbog toga susretala se često sa negativnim komentarima.

- Pre jedno četiri godine, kad sam počinjala, susretala sam se sa i te kako negativnim komentarima, i uglavnom su svi išli na tu loptu kako sam ja striptizeta. Sad je nekako drugačije, sve češće mi se dešava da kad kažem da plešem oko šipke čujem "svaka čast", "ti mora da si jaka" - objašnjava Beograđanka.

Za dva, tri treninga može da se nauči nekoliko najjednostavnijih pokreta, dok za koreografiju treba jedno dva, tri meseca, jer je ipak potrebno sve kompleksnije pokrete grupisati u jednu celinu.

Kako Nataša ističe, ova vrsta sporta jeste opasna, ipak visite u vazduhu i držite celu svoju težinu, ali ako se pravilno telo zagreje pre treninga, veoma je mali broj povreda.

(VIDEO 18+) SEKS NA BINI Njen ples oko šipke izgleda kao žešći pornić!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aca

pre 7 godina

Niti je razbila studije, niti je radila u rektoratu, a nije ni dala otkaz na Masinskom fakultetu. Bila bi vest da je starleta završila fakultet i našla posao. Ćerka bivšeg državnog sekretara i direktora Instituta za fiziku koja, pored posla koji je dobila preko veze, igra oko šipke je skandal a ne vest. Treba da je sramota, ali ne zbog šipke već svega ostalog.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija